reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

LucyF to ja nie wiem jak będzie z moim bo jeszcze nie złożyliśmy :-D ale w razie czego to akurat mam blisko ten sklep to podjadę żeby mi podmienili.
I właśnie dlatego też nie chciałam zamawiać przez neta mimo że byłoby jakieś 80zł tańsze, bo wiem że Asia też miała już przeboje z łóżeczkiem. A jak na miejscu kupione to zawsze mogę podjechać i wymienić.

reklama
Mysza i LucyF jak tak Was czytam to tak sobie uświadamiam, ze powoli to już i na mnie czas zabrać się za przygotowania dla dzidziusia, na razie to tylko się rozglądam, ale czas już by było się troszkę zdecydować, bo czas tak leci, że się nie obejrzę a tu luty będzie.:-)

Kasikz chyba Ci tylko inka zostaje do picia, bo na Ciebie kofeina ta nie działa a na dzidzię niestety tak.

Gosia warto sie zaczac rozgladac bo tyle tego ze zanim sie czlowiek zdecyduje to musi troche w necie pokopac, a poza tym tylko do 20 tyg sie ciagnie a pozniej to czas zasuwa ze hej

Za łóżeczkiem już się rozglądam powoli, tylko jeszcze nie wiem jakie chcę. Najpierw muszę kupić komodę i zrobić porządek w szafie, żeby od razu mieć gdzie te rzeczy wszystkie trzymać i chyba tak zrobię we wrześniu. Dostałam taką przezroczystą walizkę ubranek od siostry i na razie tego nie rozpakowuję, bo jeszcze nie mam przeznaczonego miejsca dla mojego dziecka, raz to brakuje mi właśnie komody, dwa to tam się mniej kurzą, ale i tak muszę to wyjąć żeby widzieć jakie tam są rozmiary i w jakich ilościach.
Poza tym muszę nabyć sobie w końcu jakiś szlafrok, bo mój stary to się nie nadaje, a od kiedy mieszkam z P. to nie używam, poza tym nie wspomnę o koszulach i piżamach, bo póki co sypiam nago.

jak tak was czytam to widzę,że tylko ja jeszcze nic nie mam.ale ja mam za to jeszcze dużo czasu:p co ma się kurzyć.idę dalej czyścić szafki z farby bo mój misio z lenistwa nie zabezieczył i teraz weź to doszoruj:)no ale jeden pokój już mamy zrobiony,czyszczenie i będzie git.

olu jaeszcze masz czas ja zaczelam wszystko kupowac po 30 tyg ale fakt, ze w internecie najpierw szukalam wszystkiego zeby sie jakos do tych zakupow przygotowac
a ze mni sie cos wodnistego dzis wylewa i zaczynam swirowac czy to nie wody , ale w pon bylam u gina i bylo wszystko ok

Ola ja też mam dużo czasu jeszcze, nawet więcej niż ty, ale chcę się porozglądać już, na razie to głównie internet, ale jak widzę sklep dziecięcy to zachodzę.

LucyF co to znaczy coś wodnistego? Dużo tego jest?

No a ja postanowiłam, że zacznę też kombinować z obiadami, bo już nie mam pomysłów a w kółko to samo to też nie za fajnie, dziś na obiad canelloni z mięskiem mielonym a w tygodniu zrobię placek po cygańsku.

reklama
W sumie to powinny się na ten temat wypowiedzieć dziewczyny po porodzie, ale tu jakaś cisza jest. Może to nic, a może zadzwoń do gina?

Idę w końcu do sklepu, bo z niczego mi się te canelloni nie zrobi ;-)

Do góry