reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam
Ja spałam do 11.30, normalnie przymulona jestem na maksa a muszę się mieszkaniem zająć.

Kasikz super, że wyniki są dobre.
She to czekamy dalej.
Karolcia to właśnie pierwsze objawy ciążowe - zmęczenie i senność:-)

reklama
Gosia no ja nie mam tak dobrze -spałam z Alicją do 10 tylko:-D

Witam się po spacerku i lecę nadrabiać...
Just... @ przylazła więc u mnie 4 miesiące i tydzień:confused2:

dzień dobry!u nas w końcu szaro buro i ponuro!!!może głupio to brzmi, ale po tych wykańczających upałach, to dla mnie HURRRAAA!!!
Agniesia, udanego i owocnego wpoczynku:)
Kasikz, to jak wyniki ok, to oby tak dalej, a że Pola ma apetyt, tzn że zdrówko powraca:)
Wiola, powiem Ci, że z tymi bólami to jest niekończąca się historia.mnie od paru dni już tak ciągnie od podbrzusza, przez pachwiny, że jak wstaję, to stękam jak stara baba, a w nocy się budzę jak się przekręcam.ale zgłaszałam to gin i nie miała powodów do niepokoju.rozrasta się wszystko w środku-co się dziwić, za chwilę łatwiej nas będzie przeskoczyć niż obejść;)
Karolcia, to masz Kochana wzorowe objawy i pamiętaj-ze snem w ciąży nie wolno walczyć:)
Jeżynka, to witam w gronie syniowych mamuś:)

dziewczynki a powiedzcie, czym jest tzw stawianie się macicy?jak to rozpoznać, czy nie pomyli się tego z jakimś np wzdęciem?cholercia, ja to się czasem boję, że nie rozpoznam tego, czy skurczy od właśnie czasowej niedyspozycji jelit.

Julitka ja to mam cały czas ten problem,ze jak mi się napina brzuch to nie zawsze wiem czy to Julek czy macica.i mimo iż wiem,ze macica ma prawo 10razy nawet to denerwuję się i tak, jak mi twardnieje z dwóch stron.bo odrazu boję się ,że to skurcze,wczoraj przez to miałam bezsenną noc
Gosiu ja tez właśnie za fissanem nie przepadam za tą konsystencje,ale może jednak go kupię
Lucy plecy mnie nie bolą.moze to od spania u babci.jednak wersalka to nie łóżko

Oleńko, a powiedz mi Kochanie jak mam poznać, że to macica się napina /o ile można w ogóle to jakoś opisać/.bo ja jak mam wzdęcia, to brzuch mi też "wywala".fajnie, że Juluś taki aktywny, ja to tylko kilka razy ruchy poczułam i teraz od paru dni tylko bulgotanie i strasznie za nimi tęsknię:(no i to łożysko mnie też smuci, że też akurat na przedniej ścianie musiało się usadowić...

karolcia gratuluję pięknej betki! Teraz już spokojnie...do wizyty zleci i usłyszysz tą najpiękniejszą melodię :-) bijące serduszko!

ola** pytałaś o glukozę...
ja miałam robioną tak: najpierw na czczo, później wypiłam lepik, następnie godzinę po wypciu kłucie i pobieranie i znowu czekanie godzinę i wtedy kolejne (trzecie) kłucie.
Mój jeden lekarz wymagał tylko wyników na czczo i po 2h, a drugi na czczo, po 1h i po 2h.

jultika80 mi ktoś kiedyś powiedział że to takie jakby napinanie i czuję się je po obu stronach brzucha. Swoją drogą (tfu tfu) nigdy nie miałam więc nie wiem.
Co do ruchów to zobaczysz jak na dniach Ci się dzidzia rozfika w brzuszku :-) ja to czasami wieczorem proszę o takie delikatniejsze...choć jak znowu (tak jak dzisiaj) jakoś taki spokojniejszy Szymon się robi to zaraz go mobilizuję do fikania.

Lili ja też się dopominam o fotki Ady.

jeżynko gratuluję synusia :-) imię wybrane ?

Jejku napatrzeć się na śliczną Polenkę nie mogę :-) buziunia jak brzoskwinka.
Kasikz super że wyniki dobre

Moje dziecię coś dzisiaj leniwe się zrobiło...więc już dwa razy musiałam je budzić coby emocje uspokoić.

Dziewczyny czy będziecie się decydowała na monitor oddechu ?
Zastanawiam się czy nie zakupić takie co jest od razu z nianią. Mam na myśłi ten z AngelCare...tylko cena trochę powalająca i zastanawiam się czy jest sens, czy to faktycznie będzie przydatne i nie uśpi nadto czujności.
Z drugiej strony może nie będę wisiała co chwila nad łóżeczkiem. Ehh sama nie wiem.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, znów mnie kłuje... Cały dzień było ok, a teraz mnie dopadło. Coraz częściej się to zdarza. I coraz bardziej dotkliwie. Do tego mój pies dziwnie się zachowuje. Ciągle się do mnie tuli, nie opuszcza mnie na krok i uważnie mi się przygląda. Odrazu przypomina mi się kotka Kasikz, która na kilka dni przed jej porodem zaczęła się dziwnie zachowywać. Może cholera coś w tym jest?

Julitko no wlasnie ja nie wiem tego:( a z tego co pisze Mysza to tym bardziej mi wynika,ze ja to miewam.i ze to wcale nie mały.ale staram sie nie panikowac po prostu,gin mówila ze 10razy nawet moze sie napinac macica w ciągu dnia i ze to normalne,bo musi ćwiczyć,niepokojące jest jak wiecej i regularnie np przez godzine. musimy posłuchac bardziej doswiadczonych ciężaróweczek jak to odróżnić.bo ja się tym stresuję czasem.
a dzidzius nim sie obejrzysz zacznei dokazywac,moj to od niedawna bardziej harcuje.daaa keidyś do szitala jechala jak się napinało ,moze wie coś wiecej

dzieki Mysza ja mam w takim razie i o 1 i o 2godzinach.ale to zrobię 30go,tak sobie zalanowałam:)

She no to może coś się ruszy w końcu:)

i ponawiam pytanie Julitki co do tego jak odróżnić macice od napinań dzidziusia i kiedy się nieokoić?

Ostatnia edycja:
reklama
Wiola, bóle mam tak już z 4 tygodnie, z tym, że są silniejsze od ostatnich 2 tygodni, a trwają różnie. Najlepiej wziąść nospę i się położyć.
Ola, no ja przeżywam Chirurgów bardzo, ale już się uzależniłam strasznie. Szukam kolejnego serialu, może Desperite Housewifes?
Mysza, Max albo Ignacy, ale myślę, że Ignacy będzie:-)
Dostałam dziś na imieniny sokowirówkę od K.:-) I robi mi soczki teraz z marchwi i owoców. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry