reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ja równiez donoszę że nad ranem w niedzielę Wielkanocną przyszła na świat moja Córeczka, mój Wielkanocny Zajączek.
Ale bosko, queenie - wielkie gratulacje! :laugh2:

U nas... ech jak zawsze jakiś stres...10.04 byliśmy na wizycie... no i okazało się, że Wiktorek jest o 4 dni mniejszy niż być powinien... waży mało 550g... powinien około 700g... może nie powinno mnie o przerażać,ale pojawił się strach... Amelka też była za malutka... i skończyło się tragedią... nie wiem co robię źle, dlaczego znowu moje dzieciątko jest za malutkie... jem tak jak powinnam, cukry trzymam w ryzach, nie palę... a maluszek jest za mały... we wtorek idziemy na dodatkowe USG do innego lekarza... mam nadzije, że Wiki urósł przez ten tydzień... boję się o mojego małego synka :(
A moze taki urok Twoich dzieci, przecież dzieci rodzą się różne, może to nic złego, trzymam kciuki za wizytę i dobre wieści! :tak:

U nas nic się nie dzieje szczególnego, oprócz tego, że do sobotniej wizyty w końcu odliczam dni, a nie tygodnie :-p

reklama
As - super, że Kubuś taki dzielny! No i dobrze, ze wy babki się trzymacie :)

Nina - trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Może jednak będzie dobrze, może taka wasza Maluśkiewiczowa uroda :)?

Wielkie gratulacje kochane AGACINA TRWAW!!!! Brawo niech wasze maluchy rosną zdrowo!!!!IZW książkowej ciązy kochana!!!!!!!!! NIech maluszek rośnie pod twoim serduszkiem zdrowy:)Karolcia co do smoczków ja miałam w torbie ale nie dawałam Szymkowi ( a mogłam bo w drugiej dobie darł mi się jak opętany w szpitalu) Byłam cała mokra z przerażenia niewyspania i zmęczenia i żadna położna nie przyszła mi wtedy z pomocą ehhh życieAs super że u was wszystko dobrze bardzo się ciesze kochana i już nie moge sie doczekać zdjęć KarolinkiMiśkam, monisiowata wszystkie WAS KOBITKI GORĄCO POZDRAWIAM I KIBICUJĘ:):):) zaglądam co u was ale z odp brak czasu Mój Szymonek w dzień śpi po kilkanasnie minut bóle brzuszka przechodzą ale kolki okropne dochodziło do tego że go braliśmy w samochód i heja rundka i dziecko szczęśliwe w samochodzie sie uspokajało a tak nic mu nie pomagało na te kolki masakra jakas poprostu kropelki Sab simplex są dobre lepsze niż nasze na kolki. POczytam jeszcze co tam u was póki mam chwilkę:)Buziaki kochane moje:):)

Nina w mojej sygnaturce widac że z takich krasnali rosną zdrowe krasnale :-) będziesz miala lekki i przyjemny poród o czasie tak jak jak wiec głowa do góry, może nawet uda ci się uniknąć nacięcia ;-) a waga wcale nie swiadczy o tym ze cos jest nie tak a 4 dni różnicy to przeciez nie tak duzo :tak:

Ewelinko sab simplex tez uzywalam ale tylko przez miesiac czyli starczylo nam jedno opakowanie i faktycznie sa lepsze od tych polskich musisz uzbroic sie w cierpliwosc jak skonczy trzy miesiace powinny kolki ustapic albo obiawy powinny zelzec do minimum bedzie dobrze
a jak tam serduszko Szymusia konsultowalas to jeszcze z innym kardiologiem?
Pati za wizyte&&&&&&&&&&&&&&&&
zjola oby nie przyszla
As super juz tak blisko

trawa, quennie- GRATULACJE!!!! super wysyp dzidziow sie rozkreca na dobre !!!!
Karola - trzymam kciuki , ja sie zapisuje w kolejce za Toba :))) dzisiaj mam wizyte u gina zobaczymy czy skieruje mnie na cesarke czy pozwoli na porod sn....juz w nocy i w ciagu dnia czuje pierwsze drobne skurcze :))
AS - Anetko - super wiesci od Ciebie !! podziwiam ze udalo Ci sie tyle wytrzymac w szpitalu ...teraz juz z gorki !!!
Ewelinko - buziaki dla Was !!! niestety dzieciaczki sa rozne jedne spokojne spia i jedza inne daja o sobie znac ...zobaczymy jaki mi sie trafi ...tesciowa mnie pociesza ze moj maz byl "strasznie rozdarty"

Kobitki : moj maz nadal nie moze sie zdecydowac jaki wozek zamowic...zaczynam sie obawiac ze nie zdazymy z tym zakupem, na rzie wybor pada na X-lander move albo XA bo jest popularny i ma duzo pozytywnych opinii, jezeli macie jakies rady to bede wdzieczna :))) ja jestem niska (160) i troche mnie przerazaja ze te gondolki sa bardzo wysoko .

Monisiowata cóż mogę powiedzieć, my szukaliśmy jakiegoś wózka tak do 1500 zł ale bardzo spodobał mi sie Xa i tak zaczęłam szukać i niedaleko mnie okazało sie że jest na sprzedaż używany, pojechaliśmy zobaczyć i kupiliśmy, praktycznie nie zniszczony za 500zł. A co o samym wózku, ja mam 1.65 i wcale nie jest on taki duż po drugie ma regulowaną raczkę możesz sobie opuścić, mąż może sobie podnieść. prowadzi sie super( nawet przyszłe babcie to stwierdziły)zwraca na miejscu. wszyscy piszą że jest ciężki i tak jest ale nam to akurat nie przeszkadało bo mieszkamy w domu więc 3 schodki i już gorzej jak jest 4 piętro, a jeszczze jedno że raczka w xa w spacerówce sie nie przekłada więc nie możesz miec dziecka odwóconego do siebie ale dziewczyny korzystające z xa piszą że to nie problem. to tyle jak coś to pytaj, jaki będzie w praktyce okaże sie dopiero w lipcu :-):-):-)o move niestety nic nie napisze bo nie wiem jaki jest

Ostatnia edycja:
hej...
jestem po wizycie....
w każdej chwili mogę rodzić....
lekarz się spodziewa rozwiązanie w ciągu 10 dni max.
w razie jakbym się utrzymała w dwupaku to 30 kwietnia zgłaszam się do kliniki....spakowana....
ale raczej wątpi (ginek), ze doczekamy 30 kwietnia ;)
mały waży 2900...więc jest maleńki....oczywiście są tzw. granice błędu pomiaru, ale raczej jest kruszynka...i bardzo dobrze...będzie łatwiej....

więc teraz leżę...i czekam.....

karolcia to już lada moment :) rzeczywiście kruszynka ale przecież urośnie :) ja się urodziłam 2500 a teraz mam 178 cm i waże 70 kg :D no to czekamy czekamy :)

reklama
Witam
Monisiowata ja mam Xa jeśli chodzi o gondole i stelaż to super jeśli chodzi o spacerówkę to beznadzieja chodzi o samo siedzisko. Stelaż świetny zwrotny, bardzo dobrze amortyzuje. Jest ciążki ale napewno lżejszy niż tako.
Gondola praktyczna ale do nie za duża. JEstem ogólnie zadowolona jednak jest małe ale -Spacerówka siedzisko jest pod lekkim kątem wiec dziecko nie siedzi na prosto, zjeżdża z tą nakładką cały czas w dół. Trzeba je cały czas podciągać.A jak chce sie dołożyć ten śpiworek co daja w zestawie to już wogole masakra bo cały czas na dole. Wózek ogólnie jest masywny.Spacerówka przodem do kierunku jazdy.Mi osobiście nie wyblakł kolor ale widziałam że sie zdarzało na budce. Moje 3 koleżanki mają ten sam wózek z rocznika 2010, i każda nie zadowolona z powodu tego siedziska no chyba że nam się takie ferelne trafiły. Rączka jest regulowana. Teraz chyba te materiały z 2012 są dużo lepsze i inne niż ja mam, inaczej jest rączka na środku wózka moje dziecko ma największa zabawkę że może rozpinać bo jest na zamek. Oraz widze różnicę z nakładką Z 2012 bym kupiła ale poprzednich roczników nie spacerówkę .I wolałabym Move ze względu na spacerówkę przód tył I jest ładniejszy, Ola** ma 3 kołowca jest zadowolona
Karolciu to tuż tuz Ale sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrwiam Was brzuchatki

Do góry