reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wielkość zarodka a jakość sprzętu

Aniaaa30

Fanka BB :)
Dziewczyny może miała , któraś z was sytuacje podobna , otóż 2 tygodnie temu zarodek w 7 tyg miał centymetr . Po 2 tygodniach na innym sprzęcie na usg zarodek miał 1.80 cm… lekarz , stwierdził ze wszystko jest w porządku … jednak usg pokazało 8 tydzień 2 dzień , a powinien być 9 i 1 . Nie ma opcji przesunięcia owulacji , ponieważ robiłam monitoring owulacji . Teraz pytanie , czy jest możliwe żeby zarodek na tym etapie był tak mały, czy poprostu błąd pomiaru i różnice w sprzęcie . Następna wizyta za 2 tyg.

reklama
Sprzęt i umiejętności lekarza mają duże znaczenie.
Ja tego samego dnia w odstępie 3 godzin byłam u dwóch ginekologów i miałam dwa USG. U pierwszego wiek był na 6+1 bodajże, a powinno być 7+3. W 5+4 byłam u innego ginekologa i wiek był na 5+4. Niemożliwe, żeby przez tyle dni była taka mała różnica w wieku ciąży. Zarodek 0.54 cm. Ala plamka I nic wiecej. Nawet serca nie sprawdzal. Nastresowalam się jak nie wiem. Na szybko szukałam ginekologa z lepszym sprzętem. U drugiego wiek na 7+3 i zarodek bodajże 1.21 cm. Różnica ogromna. Ponad dwa razy większy. No w kilka godzin tak nie urósł 🤣 Serduszko widziałam na monitorze, a zarodek miał zalążki nóżek, rączek.
Będę jednak szła do lekarza w piątek , mój dzidziuś tez już miał raczki i nóżki a nawet już podskakiwał , tylko ten rozmiar mnie zdziwił …ale ewidentnie sprzęt był gorszy , niż u lekarza prowadzącego

reklama
Do góry