reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wielkość pęcherzyka

Rah

Cześć Dziewczyny,
Ostatni okres miałam 16 stycznia.
6.02 wyszły delikatne dwie kreski na teście
Beta z 12.02 485
Beta z 14.02 1314
21.02 byłam na usg. Jest pęcherzyk 3,6mm z ciałkiem żółtym. Lekarka niby nic nie straszyła, ale nie była też jakoś bardzo pozytywnie nastawiona (albo to już moja nadinterpretacja 😅). Kazała przyjść za dwa tygodnie.
Mam dosyć krótkie cykle, więc według moich wyliczeń wczoraj powinien być 5tc+4dni.
Czy ten pęcherzyk nie jest troche za mały? Jak sądzicie? Jest się czym martwić czy już schizuje?
Troche czasu już minęlo od tamtej wizyty... ale teraz zaczełam się zastanawiać. Nie mam zbytnio objawów ciążowych, w dwóch poprzednich ciążach czyłam się zdecydowanie inaczej. Wiem, że każda ciąża jest inna, ale ostatnio nachodzą mnie dziwne myśli...
A jeszcze cały tydzień czekania....

reklama
Cześć Dziewczyny,
Ostatni okres miałam 16 stycznia.
6.02 wyszły delikatne dwie kreski na teście
Beta z 12.02 485
Beta z 14.02 1314
21.02 byłam na usg. Jest pęcherzyk 3,6mm z ciałkiem żółtym. Lekarka niby nic nie straszyła, ale nie była też jakoś bardzo pozytywnie nastawiona (albo to już moja nadinterpretacja 😅). Kazała przyjść za dwa tygodnie.
Mam dosyć krótkie cykle, więc według moich wyliczeń wczoraj powinien być 5tc+4dni.
Czy ten pęcherzyk nie jest troche za mały? Jak sądzicie? Jest się czym martwić czy już schizuje?
Troche czasu już minęlo od tamtej wizyty... ale teraz zaczełam się zastanawiać. Nie mam zbytnio objawów ciążowych, w dwóch poprzednich ciążach czyłam się zdecydowanie inaczej. Wiem, że każda ciąża jest inna, ale ostatnio nachodzą mnie dziwne myśli...
A jeszcze cały tydzień czekania....
U mnie było tak:
13 stycznia- okres
30 stycznia - transfer 5 dniowej blastocysty
8 luty - beta HCG 28
10 luty - beta HCG 88
18 luty - beta HCG 1790, pęcherzyk ciążowy 4,92 mm
19 luty - pęcherzyk ciążowy 6,53 mm
25 luty - pęcherzyk ciążowy 1,19 cm, uwidoczniono również pęcherzyk żółtkowy 0,26 cm
Widać zawiązki zarodka z migającym sercem
27 luty - zarodek 7mm, bijące serce 124bpm, wiek ciąży 6+4 (zgodny z miesiączką)

Ostatnia edycja:
To skocz sobie na wizytę wcześniej, jak się niepokoisz. Tak no na logikę to po tygodniu od tej bety 1300 to już powinnaś mieć o wiele wyższe wartości, ale z drugiej strony cięzko gdybać.

Ale jak masz krótkie cykle to powinno Ci wychodzić więcej niz 5+4. Przy standardowym liczeniu masz 6+3.

Źle napisałam. "Wtedy" było 5+4 w dniu badania, nie "wczoraj". Nie wiem jak ja to napisałam 😅
No właśnie moja ginekolog jest teraz na urlopie, będzie dopiero w piątek.
Też mi się wydaje, że jak ta beta była taka duża to powinno być więcej widać. 1300 była na tydzień przed usg

Źle napisałam. "Wtedy" było 5+4 w dniu badania, nie "wczoraj". Nie wiem jak ja to napisałam 😅
No właśnie moja ginekolog jest teraz na urlopie, będzie dopiero w piątek.
Też mi się wydaje, że jak ta beta była taka duża to powinno być więcej widać. 1300 była na tydzień przed usg
Za wcześnie poszłaś. Ale tak jak napisałaś, na ten tydzień wydaje mi się, że pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym to dobre wieści. Wizyta za 2 tyg, bo już powinno być serduszko :).

Do góry