reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiadomości o Filipku

Bubbles wiem, ze powtarzam po innych, ale masz ślicznych synusiów, w dodatku obaj tacy uśmiechnięci :)
duży buziak od ciotki na 7 miesięcy, a od Mikiego wielka piątka :)

reklama
Kochana, cieszę się, że mogłyśmy Wam, a szczególnie Filipkowi, sprawić choć trochę radości, w tym trudnym dla Was czasie.
Ściskam Ciebie serdecznie i przesyłam całusy dla naszego kochanego bąbelka!

Bubbles dziękuje za wspaniałe zdjęcia. Aż sie wzruszyłam jak zobaczyłam jak chłopcy się cieszą i są tacy radośni. Fifi jaki jest silny, jak ładnie sie podnosi na rączkach, a ten uśmiech....
Masz wspaniałych synków!
Wielka buźka dla Fifiego z okazji ukończonych 7 miesiączków!

Dziekujemy za zyczonka z okazji naszych 7 miesiecy :) Kiedy ten czas zlecial??? Tak naprawde to ani sie obejrzymy, a bedziemy pomagac w zdmuchnieciu pierwszorocznych swieczuszek, ach... :)

Dziewczynki, troche newsow...
Filciu ma sie dobrze, ma lekki katarek i kaszelek, w zasadzie tylko rano i pod wieczor, no i noca jest niespokojny, budzi sie czesto i czasem nie wiadomo czemu, stawiam na zabki (zaczyna sie przepychac trzecia jedyneczka), ale tak naprawde nie wiem, czy tylko to... Caly czas bacznie go obserwujemy...
Nasz Dr konsultant powiedzial nam w piatek, ze przed czwarta chemia zrobia Niuniowi jeszcze jeden rezonans, zeby potwierdzic jak zachowuje sie guz po chemii i chyba zmienia mu dragi na inne, bo przyznal, ze spodziewali sie, ze guz bedzie mniejszy o 1/3, a nie wiekszy...
Teraz mamy chwile wytchnienia, po nie musimy gonic co tydzien na Vincristine, tylko co 3 tygodnie na te 3 dni, czyli teraz dopiero 6 grudnia jedziemy na chemie, a kolo 2 grudnia bedzie rezonans...
Mam nadzieje, ze Malenki za pare dni zechce zjadac cos, bo teraz nic mu nie smakuje, cycusia tez jakby slabiej pije.
Od soboty jest u nas na 2 tyg. moja Mama, bardzo sie ciesze, Ona kocha gotowac, sprzatac i jest bardzo kochana, czyta Aluskowi bajeczki na dobranoc, bawi sie z nim :) szkoda, ze tylko 2 tygodnie, ale pracuje jeszcze i musi wracac...
Dobrej nocy dla Mamusiek i Maluszkow! :*

Kochana to calkiem dobre wiesci, bardzo sie ciesze! Tylko ten brak apetytu pewne Cie martwi.. no niestety jest to tez pewnie zwiazane
z chemia, z tymi wszystkimi dragami.. ehhh... Probuj Fifiego jak najczesciej przystawiac, i w nocy duzo - skoro sie budzi, niespokojny - to moze chetniej bedzie pil Twoje mleczko wtedy? Nasz malutek :***
Super, ze Mama mogla przyjechac - na pewno sporo Cie odciazy, a to, ze bedzie mogla poswiecic wiecej czasu Aleksiowi to bardzo dobrze - jemu tez teraz tego potrzeba, kochana Babusia :))
Oby koljeny rezonans przyniosl oczekiwane wyniki! Kciuki zacisniete - mocnoooooo &&&&&
Pozdrawiam Cie najmocniej! :*

Bubbles ale dobrze, że nie musicie być tak często w szpitalu, przyda się ten czas spokoju i wytchnienia.

Też mam nocną marudę, to chyba przełom 6 i 7 miesiąca, dlatego nie śpię o tej godzinie ;-)

Mam nadzieję, że nowe dragi ruszą tego drania, prędzej czy później będzie musiał się poddać, o ile faktycznie podadzą nowe. To jeszcze nic pewnego? Czy nowe znaczy silniejsze?

Mama jeszcze pracuje, to chyba młoda jest? Dobre i dwa tygodnie ;-)

Strasznie dużo pytań mam :zawstydzona/y:

Hope dragi beda inne, silne sa i tak :( ale jesli zmienia to na inne...
kiedys pytalas mnie tez o badania nad nowotworami, w ktorych bierzemy udzial, nie odpisalam Ci wtedy, wiec udzial w nich jest zupelnie dobrowolny i nie ma wplywu na leczenie czy opieke jaka otrzymujemy, a polega na tym, ze stosuja najlepsze znane im dotad metody leczenia, jednoczesnie obserwujac i zbierajac kolejne doswiadczenia, aby wciaz ulepszac leczenie, czy tez nawet kiedys w przyszlosci zapobiegac powstawaniu nowotworow u dzieci (jesli sie zgodzimy beda pobierac miedzy innymi probki krwi moja i Tomka w celu wykonania badan genetycznych).
Mamie brakuje ostatni roczek do emeryturki :) w przyszlym roku konczy 60 lat.

Bubbles fajnie, ze chcoiaż trochę może pobyc u Ciebie mama, jednak nawet jak jest sie doroslym to w trudnym czasie z mamą przy boku raźniej:-) bardzo mocno trzymam kciuki za ten rezonas
grudnia, i buziaki dla Filipka:*

bubbles dziękujemy za wieści :) wspaniale, że nie musicie byc juz tak często w szpitalu, Aleksiu tez na pewno spokojniejszy, że mama częściej w domku. Bardzo mocno trzymam kciuki za kolejny rezonans, aby ten dziad zaczął sie zmniejszać.
Super, że jest z Toba mama, napewno bardzo ci pomoże, będzie ci lżej przez te dwa tygodnie, może uda ci sie troche odpocząć.
Filipcio może nie jeść przez te ząbki, przeszkadzają mu pewnie dziąsełka :tak: trzymajcie sie kochani nasi! buziaczki!

reklama
Do góry