reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiadomości o Filipku

Julian in Lewisburg.jpgJulian in the pool.jpgJulian in Lewisburg2.jpg

Witaj Jolek, dzieki ze pytasz. U nas Julianek ma sie dosc dobrze, od kwietnia mamy koniec terapii, od czerwca jestesmy uwolnieni od cewnika... Sa regularne kontrole, ale dzieki Bogu nie ma nawrotow. Jest kilka pooperacyjnych komplikacji z praca pecherza, ale sa one "dosc normalne" i mamy nadzieje je rozwiazac farmakologicznie. Co martwi, jednakze, to to, ze Julianek nie rozwija mowy i dziecko ma rozne z tym zwiazane trudnosci w wyrazaniu emocji, co jakis czas powraca pytanie czy on oby dobrze slyszy, ale sluch byl juz tyle razy kontrolowany i nic nie wykazali. Bedziemy jeszcze robic badania neurologiczne i diagnozowali jego ogolny poziom rozwoju. Tymczasem zaczelismy chodzic do przedszkola, na razie tylko na 2 godzinki i mam nadzieje, ze moze i to troszke mu pomoze wdrozyc sie w swiat innych dzieci. Tymczasem na wakacjach Julianek po raz pierwszy plywal w wodzie!

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i usciski dla Waszych pociech, niech rosna zdrowo!

reklama
Mamaflavii. Super miło słyszeć ze u was wszystko dobrze. Troche martwilam sie po twoim wpisie na FB, ale Gottseidank wszystko jest w porządku. Dzięki za informacje i trzymam kciuki za Julcia (hmmmm nie wiem czy poprawnie gramatycznie) mówienie. :-)) :-**

Kochane moje sloneczko! Julianku jak Ty pieknie plywasz! :)
Kochana Mamaflavii, dziekuje, ze sie odezwalas. Martwie sie razem z Toba, ale wierze mocno, ze wkrotce rozwinie sie mowienie u Julianka.
Moja siostra ma zdrowego 6 letniego chlopca, ktory coprawda ma problemy z rosnieciem (wyglada na 4 lata, a nie 6), ale zaczal mowic zrozumiale niedawno dopiero. Widze jak Filipek sie zmienia i staje odwazniejszy pod wplywem kontaktu z duza iloscia ludzi, na pewno przedszkole bedzie rowniez pomocne w rozwoju naszego kochanego Julianka.
Teraz tylko wiesz co! Oby zawsze, wszystkie wyniki przynosily dobre wiesci!
Tego i Wam i nam zycze z calych sil!

Buziaki dla Wszystkich!

mamaflavii wspaniale patrzeć na roześmianego julianka, cudny z niego chłopczyk !!! jesli chodzi o mówienie, to w mojej rodzinie tez mam chłopca, który zrozumiale zacząl mówic po 4 r.ż :)

Mamaflavi dzięki za odpowiedź. Cieszę się że u Was w końcu wyjrzało słoneczko i z Juliankiem coraz lepiej:) Trzymam kciuki za przedszkole i rozwinięcie mowy oraz za tylko dobre wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Widzę że woda to jest to co Julianek lubi najbardziej ;)

Ostatnia edycja:
Cieszę się, że Julianek ma się dobrze! A mową się nie przejmuj bo chłopcy zaczynają mówić później i też znam przypadki, że 4 letnie dziecko dopiero zaczynało mówić.

MamaFlawi śliczny jest Julianek!!!! Cudnie się uśmiecha. Cieszę się, że i u Was lepiej, Julianek już bez cewnika, super. Trzymam kciuki mocno za przedszkole i za mowę oczywiście.

reklama
Do góry