reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Węzły chłonne u noworodka

chantal98

Fanka BB :)
Hejka . Mój mały ma 4 tygodnie i wczoraj wieczorem wyczulam u niego węzła chłonnego potylicznego wielkości koralika (ruchomy) i obok niego mniejsze wielkości główki szpilki. Znajdują się one z lewej strony a z prawej nie wyczuwam ( nie chce za bardzo macać) ostatnio synek miała jakby katar bez innych objaw tylko żółta ciągnąca się wydzielina z noska przez ponad tydzień. Wczoraj byliśmy po południu na wizycie patronazowej i wszystko ok lecz nie wspomniałam o węźle bo dopiero wieczorem wyczułam. Synek prawidłowo się rozwija its . Jeszcze myślę czy to może być po szczepieniu na gruźlicę w lewą ręką po narodzinach.

reklama
Hej. U mojej córki (nie pamietam, ile miała, może z 2 miesiące), też wyczułam z dwa/trzy węzły chłonne, byłam u pediatry, która powiedziała, że do 1 cm są fizjologiczne, ale dla świętego spokoju dała nam skierowanie na morfologię i usg szyi oraz brzucha. Wszystko wyszło ok, węzły do teraz się utrzymują, są pod kontrolą. 💁🏼‍♀️ Wystarczy nawet mały katar, żeby się powiększyły. Ale moze warto skonsultować to ze swoim lekarzem. 🙂

Nie no ten największy to ma może 0,5 cm 🙈 no i katar byl żółty , gęsty więc jakby ropny 🤔 starsza córka też miała coś takiego pamiętam i wszystko ok

Hej. U mojej córki (nie pamietam, ile miała, może z 2 miesiące), też wyczułam z dwa/trzy węzły chłonne, byłam u pediatry, która powiedziała, że do 1 cm są fizjologiczne, ale dla świętego spokoju dała nam skierowanie na morfologię i usg szyi oraz brzucha. Wszystko wyszło ok, węzły do teraz się utrzymują, są pod kontrolą. 💁🏼‍♀️ Wystarczy nawet mały katar, żeby się powiększyły. Ale moze warto skonsultować to ze swoim lekarzem. 🙂
A te węzły to gdzie pani wyczuła? Też na potylicy ?

Do góry