reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Węzły chłonne - co to może być ?

No właśnie sęk w tym że jest mi to trudno stwierdzić. W sumie od świat Bożego Narodzenia mam z nia jakieś kłopoty ie duże ale zawsze. W sumie po świętach była przeżiębiona, obyło się bez lekarza, potem wyskoczyły jej dziwne plamy, potem znowu miała gorączke, potem styczeń był pod koniec znowu jakieś przeziębienie, Bakteri w moczu już dawno nie ma robie badanie przynajmniej raz na trzy miesiace i jest albo jałowy albo ilość bakterii nieznamienna. Ostatnie badania krwi (miała je tylko raz dopiero) wykazały ze są bardzo dobre podwyższone leukocyty były i jedna pani w szpitalu stwierdziła ze wygląda na to że miała jakiegoś wirusa ale ona w tym momencie wcale nie była chora ??? Teraz od dwóch dni jest przeziębiona :( przestali grzać w bloku :( no ale tak ogólnie to narazie mi mocno nie choruje są to zwykłe przeziębienia raczej bez gorączki. Zobaczymy co to będzie od września bo ma iść do przedszkola :(

reklama
Droga Blaszako
Wiem, że każdą chorobę dziecka mama bardzo przeżywa. Jeżeli chodzi o węzły chłonne to wiem z pewnego źródła, że u małych dzieci, które przechodzą częste infekcje wirusowe węzły chłonne mogą juz nigdy nie wrócić do typowych rozmiarów.
Jeżeli tylko możesz staraj sie myśleć pozytywnie i bądź dzielna. Trzymam kciuki.

Tak tylko z kąd wiedziec czy to wirusy czy nie. Włsnei w tej chwili skończyło się lekkie przeźiębienie, tyko katar był i nic wiecej, żadnej gorączki, kaszlu itp. I z kad ja mam wiedzieć czy to były wirusy czy tylko lekkie przeziębienie ???
Buuuuuuuuu. W sumie to wszyscy mnie pocieszają ze z tymi węzłam i to różnie i najczęściej to głupstwa, ale człowiek zawsze spokojniejszy jak wie z kad to sie bierze.
No ale Kaska rozrabia że aż mi ręce opadają wiec chyba oznaka te że zdrowa :)

Własnie mam ten sam problem. Juz od dwóch miesięcy mój 15 miesieczny syn ma powiekszony węzeł chłonny po prawej stronie. Byłam u lekarza i powiedział,ze to normalne u dzici przy przeziebieniach. Problem w tym,ze on nie jest juz chory a węzeł nadal powiekszony. Oj oj jak sie boje,że to cos grożnego. wybieram sięjutro do lekarza. Zrobiliśmy morfologie i zobaczymy co powie. Oj oj zeby było ok, bo sie zastrzele chyba.
Cos mi się też wydaje,ze to może byc od ucha, bo ciągle cos tam grzebie w tym uchu...........Ale kto wie.....hmm....
Napisz prosze jak tam u ciebie to wyglada, bo ja zaczynam wariowac.

U nas nadal węzeł chłonny powiekszony. Wyniki krwi dobre (jak u chłopa) ale w szpitalu powiedzieli mi ze wskazujące na to że Kasia przebyła jkąś chorobę wirusową ??? Tylko nie wiem kiuedy, ostatnio była chora w styczniu z gorączką, więc moze wtedy coś się stało. USG jamy brzusznej i węzła chłonnego nie wskazało na jakiekolwiek problemy i nic nie odbiegało od normy.

Kasia rozrabia jeszcze wiecej i coraz brdziej pokazuje swój humorek więc chyba jest zdrowa jak ryba :)

Narazie czekam robię posiewy co trzy miesiace i kontroluje ogólny stan zdrowia. Lekarz który oglądał węzły chłonne powiedział ze powiększony może być nawet przez lata - nie wiem co to ma znaczyć ale jest specjalistą wiec chya mu wierzę :)

blaszako mam szescio letniego syna i on przy kazdej nawet najmniejszej infekcij ma bardzo powiekszone wezly chlonne mam nadzieje ze u twojej coreczki bedzie to tak samo normalne jak u mojego syna :)zycze powodzenia

Dziękuję za pocieszenie :) bardzo ważne to dla mnie, jak teraz rozmawiam z ludzmi to sie okazuje ze faktycznie powiększone węzły chłonne sa bardzo "popularne" u naszych dzieci, więc narazie się juz nie załamuje, pewnie za jakis czas skontroluje jej wyniki krwi i zobaczymy, ostatnie miała rewelacyjne.
Jeszcze raz dziekuję :)

dziecko__6_.gif[img]
Właśnie rok temu przechodziala to z Amelka dostalam skierowanie do onkologa (jakby wszystkich chorób było jeszcze mało)dla mnie to był koszmar ,wszystkie badania i wiesz co się okazało,ze niktóre dzieci maja powiększone węzły chłonne przy zabkowaniu a inne maja powiększone węzły chłonne po szczepiniach -tak reagują nie które organizmy małych dzieci,ale widok tego oddziału na zawsze zostawia slad w sercu.

Witam droga blaszko!
Na forum jestem przez przypadek, gdyż mój syn ma od dwóch lat powiększone węzły chłonne do wielkości 3 cm.jest ich bardzo dużo. Byłam nawet dwa razy u onkologa, ktory zlecił wycięcie migdałów. Tak też zrobiłam, jednek węzły się nie pochowały. Zrobiłam badania krwi łącznie z crp. Wszystko było w normire, więc już nie pojechałam do onkologa , chociaż powinnam. Na moją decyzję wpłynęły słowa laryngologa, który stwierdził, że mogą się wcale nie pochować. Każdego dnia macam syna i modlę się żeby nic mu nie było.Wiem, że byłam już u onkologa, ale nie pojechałam kolejny raz.Boję się , że zrobiłam źle.Lekarka w przychodni powiedziała, że gdyby było coś nie tak, zaraz by wyszło we krwi.Dlatego staram się do nich przyzwyczaić cociaż jak na razie mi to nie wychodzi.Pozdrawiam i życzę ci żebyś nie wpadła w taką obsesję jak ja na punkcie tych węzłów.

reklama
Do góry