reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wczesny Pms czy ciaza?

Angelika2497

Fanka BB :)
Staramy się o dziecko. Zawsze piersi bolały 5-6 dni przed okresem a w tym cyklu już je czuje 4 dpo. Czyli 11 dni przed terminem okresu.
W 1 ciazy poronionej tez miałam szybko PMS ale jakoś nie sądziłam że to mogła być ciaza. Jak myślicie? Staraliśmy się przed owulacja i 2 dni po. Owulacja potwierdzona monitoringiem.

reklama
Że na pewno nie są to objawy ciążowe, bo nie zaczęła się wydzielać beta.
Ona najwcześniej pojawi się 6 dni po zapłodnieniu.
Myślę, że objawy możesz przypisać wzrostowi progesteronu w drugiej fazie cyklu.

A czy to ciąża - to okaże się w terminie @. Czyli za jakiś tydzień.

Staramy się o dziecko. Zawsze piersi bolały 5-6 dni przed okresem a w tym cyklu już je czuje 4 dpo. Czyli 11 dni przed terminem okresu.
W 1 ciazy poronionej tez miałam szybko PMS ale jakoś nie sądziłam że to mogła być ciaza. Jak myślicie? Staraliśmy się przed owulacja i 2 dni po. Owulacja potwierdzona monitoringiem.
Objawy PMS nie różnią się od wczesnych ciążowych, żeby móc tu cokolwiek podejrzewać 🤷🏼‍♀️

Objawy PMS nie różnią się od wczesnych ciążowych, żeby móc tu cokolwiek podejrzewać 🤷🏼‍♀️
Ale jesli do ciąży jeszcze nie doszło, to jak mają być objawy? Plemniki muszą dotrzeć do jajeczka, ono wędruje do jajowodu, zagniezdza sie... to trwa. ;)

"Wiadomo, że może się to minimalnie różnić u kobiet, ale licząc od momentu wniknięcia plemnika do komórki jajowej do zagnieżdżenia się zarodka w macicy, to może trwać to od 7 do 12 dni."

Ale jesli do ciąży jeszcze nie doszło, to jak mają być objawy? Plemniki muszą dotrzeć do jajeczka, ono wędruje do jajowodu, zagniezdza sie... to trwa. ;)

"Wiadomo, że może się to minimalnie różnić u kobiet, ale licząc od momentu wniknięcia plemnika do komórki jajowej do zagnieżdżenia się zarodka w macicy, to może trwać to od 7 do 12 dni."
Nie doczytałam wcześniej ile dpo 😉

reklama
Hej
Ja czułam sie dziwnie na 9 dni przed miesiączką.
Szłam do toalety z pewnością ze dostałam okres.
Mialam taki sam ból brzucha i uczucie mokrość.Bardzo chciałam zajść w ciążę więc myślał że sobie wkręcam objawy.(Bo miesiąc przed byłam pewna że jestem w ciąży tak można sobie wkreciac).
Test zrobiłam 4 dni przed miesiączką wyszła jasna kreseczka.Moj mąż powiedział że jest za jasna i nie wierzy(było to we wigilię).Po świętach kupiliśmy jeszcze dwa testy i wyszły dwie piękne kreski 😊
Teraz nasze marzenie się spełnia jestem w 35+3 tc i czekamy na naszą córeczkę Nele 💗
W domu mamy dwóch synów 🩵🩵
Ps.Dla mnie wigilia 2023 była spełnieniem marzeń 😊

Do góry