reklama
T
taycia
Gość
A ja dzisiaj pichcę wątróbkę z cebulką ,a do tego ogórki kiszone i ziemniaczki :-)
Tonya
Zadowolona z życia :)
A ja już po obiadku były ziemniaki z koperkiem, schabowy i surówka z rukoli. Rukola to u mnie nowość, ale postanowiłam spróbowac jak smakuje i choć jest bardzo specyficzna to jednak dobra :-)
Tonya
Zadowolona z życia :)
No to ładnie!Zaproponowałam przepis na faworki i...nie miałam go kiedy napisać!sorki dziewczyny
może jednak, któraś się skusi:
Faworki
1,5 szkl mąki
5 żółtek
łyżka śmietany
łyżka spirytusu lub soku z cytryny lub wódki
szczypta soli
2 paczki smalcu do smażenia
Całość trzeba solidnie zagnieść, wytłuc wałkiem i generalnie porządnie się poznęcać, później do lodówki na min pół godziny, następnie wyjmujemy po niewielkim kawałku, wałkujemy cieniuteńko, formujemy faworki i smażymy na gorącym smalcu. Rewela, zwłaszcza tuż po upieczeniu:-)
Ja nie używam smalcu w mojej kuchni, co proponujecie zamiast? Da radę jakoś bez smalcu? Generalnie wszystko smażę na oliwie z oliwek, ale to pewnie przy faworkach nie przejdzie...;-)
Dali
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 8 Grudzień 2010
- Postów
- 322
Tonya- moja tesciowa smazy na oleju roslinnym i wychodza dobre
ale mi narobilyscie smaka na pierogi...uwielbiam....najbardziej ruskie z masełkiem najlepiej osełkowym.zawsze tak jem....bez skwarek.ogolnie w moim otoczeniu kazdy sie dziwi ze jem pierogi z masłem...moze to jakis zwyczaj z innego regionu...
ale mi narobilyscie smaka na pierogi...uwielbiam....najbardziej ruskie z masełkiem najlepiej osełkowym.zawsze tak jem....bez skwarek.ogolnie w moim otoczeniu kazdy sie dziwi ze jem pierogi z masłem...moze to jakis zwyczaj z innego regionu...
reklama
Podziel się: