reklama
Tonya
Zadowolona z życia :)
A ja się tak zarzekałam a wciągnęłam dwa - w końcu tłusty czwartek jest :-)
Tonya
Blackberry a gdzie przepis na chruściki?
malinowa_
Pełnoetatowa mama :)
anna pycha,narobilas mi ochotki,ale u nas juz sie robi kurczaczek ..takze moze jutro
Tonya
Ja wpałaszowałam gzikę pyszną z serka białego z mleka krowiego (wyczaiłam sklep na mojej wsi, gdzie można taki kupić prosto od gospodarza - pyszny jest)
Blackberry
Fanka BB :)
No to ładnie!Zaproponowałam przepis na faworki i...nie miałam go kiedy napisać!sorki dziewczyny
może jednak, któraś się skusi:
Faworki
1,5 szkl mąki
5 żółtek
łyżka śmietany
łyżka spirytusu lub soku z cytryny lub wódki
szczypta soli
2 paczki smalcu do smażenia
Całość trzeba solidnie zagnieść, wytłuc wałkiem i generalnie porządnie się poznęcać, później do lodówki na min pół godziny, następnie wyjmujemy po niewielkim kawałku, wałkujemy cieniuteńko, formujemy faworki i smażymy na gorącym smalcu. Rewela, zwłaszcza tuż po upieczeniu:-)
może jednak, któraś się skusi:
Faworki
1,5 szkl mąki
5 żółtek
łyżka śmietany
łyżka spirytusu lub soku z cytryny lub wódki
szczypta soli
2 paczki smalcu do smażenia
Całość trzeba solidnie zagnieść, wytłuc wałkiem i generalnie porządnie się poznęcać, później do lodówki na min pół godziny, następnie wyjmujemy po niewielkim kawałku, wałkujemy cieniuteńko, formujemy faworki i smażymy na gorącym smalcu. Rewela, zwłaszcza tuż po upieczeniu:-)
reklama
cokies
Fanka BB :)
a ja dzisiaj na obiadek ziemniaczki utłuczone ze śmietaną i do tego rybka mniaamm.. a i jeszcze jakaś surówka może wiosenna?
Podziel się: