nikita33
Fan(ka)
Skoro jest wątek dla macoch, to dlaczego nie założyć wątku dla mamuś na wychowawczym. Ja sama siedze już na wychowawczym ponad dwa lata, przedtem jeszcze macierzyński, urlop wypoczynkowy, a jeszcze wcześniej dziewięć miesięcy zwolnienia w ciąży. Oj, dawno w pracy nie byłam. No i od długiego czasu ciągle w domu z dzieckiem. Nie narzekam, cieszę się, że mam tę możliwość i wykorzystam mój urlop do końca. Ale czasem łatwo nie jest, monotonia i brak pomocy (mąż w pracy, żadnej rodziny w pobliżu) są czasem męczące. No i niewiele czasu dla siebie. W dodatku większośc ludzi uważa, że skoro siędzę z dzieckiem w domu, to mam nieustające wakacje.... cóż, jak wiecie, bardzo się mylą. A jak Wam się żyje na wychowawczym? Jakie macie problemy i kłopoty, a jakie radości? Dobrze Wam z tym, czy wolałybyście wrócić do pracy? No i jeszcze jedno - jak widzicie ten powrót do pracy po takiej przerwie ( bo mi napewno nie będzie łatwo)? Napiszcie, w kupie zawsze raźniej , może wspólnie ponarzekamy i pocieszymy się - my, mamuśki na wychowawczym ;D
pozdrawiam
nikita
pozdrawiam
nikita