reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasza waga w ciąży

Ja w pierwszej ciąży miałam zatrucie ciążowe i 34tc skończyło się cc...i w tym 34tc byłam 30 kg na plusie 🤦‍♀️ zrzucilam nieco ponad 20 kg i teraz znów jestem w ciąży ❤ 18tc j na chwilę obecną jestem 2 kg na plusie z tym że moje BMI wskazuje na otyłość 🤦‍♀️ zaczynalam teraz z wyższej wagi więc mam nadzieję że nie powtórzy się waga z pierwszej ciąży 😅

reklama
Nie przejmuj się wagą w ogóle. Ja w pierwszej przytyłam 18 kg a po 3 m-cach już w swoje spodnie wchodziłam, teraz jestem w 32 tyg. i już mam na plusie 16 kg wiec myślę, że w sumie koło 20 będzie. A każdy mówi, że tylko ten brzuch widać. To ile przytyjesz zależy też od wagi wyjściowej, szczupłe osoby będą miały więcej na plusie. Moja waga sprzed ciąży to 56 kg i lekarz mówi, że ok.
No dużo kobiet tyje 20kg plus ja się tylko boję że z kręgosłupem nie wyrobię bo mam skoliozę, i z ciekawości robię wywiad do ilu mogę dobić w tej ciąży 😊

Witajcie kobietki :-)

Podzielcie się waszym doświadczeniem wagowym w ciąży.
Ja jestem w 20tyg a mam już 6kg na plusie..
Trochę mnie to przeraża bo robi mi się coraz ciężej a dziecko dopiero rośnie.
W 1 ciąży przytyłam w sumie 13 kg a tutaj chyba zapowiada się więcej..
Nie objadam się, nie przejadam..
Przed ciąża uprawiałam dużo sportu a teraz mam mało aktywności poza spacerami i basenem raz w tyg.. Może metabolizm zwolnił stąd ten przyrost...

Jak u was?
I jak waga teraz ? Teraz tez jestem w 20 tc i mam nawet +7 kg, jestem wysoka 170 cm ale to nie zmienia faktu, ze trochę przerażona ;)

Ja 23 tc i jakieś 7-8 na plusie. Ale w 3 trymestrze ponoć mniej się powinno przybrać jak w 2 więc mam nadzieję że na 15 max się skończy 🙈

Witajcie kobietki :-)

Podzielcie się waszym doświadczeniem wagowym w ciąży.
Ja jestem w 20tyg a mam już 6kg na plusie..
Trochę mnie to przeraża bo robi mi się coraz ciężej a dziecko dopiero rośnie.
W 1 ciąży przytyłam w sumie 13 kg a tutaj chyba zapowiada się więcej..
Nie objadam się, nie przejadam..
Przed ciąża uprawiałam dużo sportu a teraz mam mało aktywności poza spacerami i basenem raz w tyg.. Może metabolizm zwolnił stąd ten przyrost...

Jak u was?
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg teraz zaczynam 8 miesiąc i już mam wagę jak przy pierwszym porodzie a tu trzeba 2 miesiące przezyc ale tak podobno może być ... generalnie nie przejmuj się wagą my kobity tak mamy z ta waga lekka paranoja 😁pozdrawiam serdecznie

Ja strasznie dużo przytyłam - ponad 25 kg. Przez ostatnie tygodnie rozwijało się u mnie zatrucie ciążowe i takie były obrzęki, że w oczach w prawie tyłam nawet nie tyle z jedzenia. Przed porodem to waga była w prawie 100 kg, czułam się jak balon. Myślałam, że nie uda mi się tego zarzucić nigdy. Po porodzie ważyłam ponad 80kg, ale mimo obaw szybko zrzuciłam - teraz jestem dwa lata po porodzie i od tej wagi co przed ciążą miałam nawet mniej ważę. Przez dwa lata 30 kg poszło. Także takie uroki ciąży, ale waga potem stopniowo do normy wraca.

Ja w ciąży przytyłam tylko 8 kg. także niby super, ale teraz ważę prawie tyle co przed porodem....

Ja w pierwszej ciąży utyłam 24kg. Najbardziej bolały mnie kolana, nie kręgosłup a również mam skoliozę. Po porodzie -12kg. Kolejne kg schodziły ciężko. Przez 10 miesięcy udało mi się zrzucić 6kg. Czyli łącznie -18kg ale nadal +6kg. Teraz jestem w kolejnej ciąży i bardzo się pilnuje co jem i ile. Myśle o starszym dziecku, żeby po porodzie za nim nadążyć jak będzie już biegał ;)

reklama
Do góry