reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WARSZTATY,KURSY,SZKOLENIA - dla rodziców

Witajcie,

Mam propozycję dla mam, które chciałyby wykorzystać czas urlopu macierzyńskiego czy wychowawczego na naukę i doskonalenie języka angielskiego, również pod kątem powrotu do pracy. Jestem lektorem angielskiego od wielu lat, a ostatnimi czasy staram się pogodzić pracę zawodową z wychowywaniem moich dwóch maluszków. Moją ofertę kieruję również do mam pracujących ale dysponujących czasem w godzinach przedpołudniowych. Dojeżdżam do domu moich uczniów-klientów, choć nie ukrywam że najchętniej na południu Wrocławia. Wszystkich zainteresowanych proszę o wiadomość na PR. Gorąco zachęcam, do zobaczenia! :-)

reklama
Serdecznie zapraszam wszystkich rodzicow, przyszlych rodzicow, a takze nianie na profesjonalne szkolenia dotyczace pielegnacji, rozwoju i wychowania dziecka prowadzone przez psychologa, pedagoga i fizjoterapeute. Gwarantujemy przyjemna atmosfere i mnostwo uzytecznych informacji :) Najblizszy termin 19-20 listopada.
Wiecej szczegolow na www.humania.pl

Zapraszamy :)

„BAKUŚ ZAPRASZA: RODZIC BLISKO NATURY”
Cykl bezpłatnych spotkań edukacyjnych w ośmiu polskich miastach, tj. w
Gdańsku (17.03.2012), PanDinek ul. Wawelska 10A/1
Gr. I 14:00
Gr. II 16:00
Bydgoszczy (24.03.2012), Akademia Szkraba ul. Gackowskiego 1c
... Gr. I 12:30
Gr. II 14:30
Poznaniu (31.03.2012), Pracownia Gauganek ul.3 maja 49 c
Gr. I 13:30
Gr. II 15:30

Szczecinie (14.04.2012), Studio Tańca Kimama i Kawiarnia Tkacz Towarzyski ul. Tkacka 64d
Gr. I 10:30
Gr. II 12:30

Warszawie(21.04.2012), Fitness Club "GROCHÓW" Sala Zabaw „Abawuś” ul.Zamieniecka 90
Centrum Handlowe "Szembeka"
Gr. I 11:30
Gr. II 13:30
Wrocławiu (28.04.2012), Żłobek Niepubliczny WYSEPKA, ul. Szybka 6-10
Gr. I 11:00
Gr. II 13:00

Krakowie (05.05.2012) Famiga Ul. Lea 179
Gr. I 10:00
Gr.II 12:00

Olsztynie (12.05.2012) Filia nr 10 ABECADŁO C.H. "Alfa" Al. Piłsudskiego 16
Gr. I 11:00
Gr. II 13:00
Spotkanie dla dwóch grup :
I Dzieci do 3 lat (Chustonoszenie oraz BLW)
II Dzieci od 3 lat (Zabawy Akademii Szkraba oraz Dieta dziecka)

Zapraszamy do polubienia Bakuś | Facebook
I śledzenia wszystkich informacji na temat spotkań.

Zapisy pod numerem Tel. 792-443-052 Agnieszka Janiszewska

Spotkania poprowadzą eksperci, którzy poruszą m.in. tematy, takie jak: Dlaczego warto nosić maluchy w chustach?; BLW (Baby-led Weaning) - wprowadzanie pokarmów stałych do diety małego dziecka; Zabawy Akademii Szkraba czy kwestię diety starszaka.

Zapraszamy na wyjątkowe zajęcia z tańca brzucha dla przyszłych mam.

w piątki o 17:00 zaczynamy 25 maja 2013 w Akademii Ruchu, ul Ruska 47 - 48a www.akademiaruchu.com.pl

Zajęcia prowadzi Anna Mendak – Czekaj („Samira”)

Z wykształcenia psycholog, jedna z najbardziej znanych i cenionych tancerek tańca orientalnego i flamenco w Polsce, posiada 20 letnie doświadczenie taneczne i sceniczne, mama Antosia i od niedawna także doula.więcej na www.samira.art.pl

Uwaga!

Zanim zapiszesz się na zajęcia skonsultuj się ze swoim lekarzem i upewnij się, czy ciąża przebiega prawidłowo i czy nie ma żadnych przeciwwskazań do wzięcia udziału w zajęciach!Na zajęcia należy zabrać:Wygodny miękki strój do ćwiczeń np. szeroką zwiewną spódnicę lub legginsy, chustę do przepasania na biodra, tańczymy boso, możemy zabrać miękkie obuwie taneczne, baletki lub skarpetki (antypoślizgowe !).

ZAPISY: Kalendarz zajęć lub telefonicznie 71 793 29 38

Czas ciąży to wyjątkowy okres w życiu kobiety. To doskonały moment, żeby się zatrzymać, wsłuchać w siebie, swoje ciało, poświęcić sobie czas i uwagę oraz nawiązać kontakt ze swoim noszonym pod sercem maleństwem. Jeśli chcesz spędzić miło czas w gronie przyszłych mam, stać się częścią magicznego kobiecego kręgu – te zajęcia są właśnie dla Ciebie!

Będzie trochę tańca, zabawy i śmiechu, trochę relaksującej medytacji.
Ćwiczenia te mają charakter relaksacyjno-medytacyjny i stanowią łagodną gimnastykę naturalną dla kobiecego ciała. Na poziomie fizjologicznym ruchy bioder i miednicy wzmacniają mięśnie kręgosłupa i pleców a całe ciało rozluźnia się, staje się lepiej dotlenione i przygotowuje stopniowo do porodu.

Kobiety w ciąży spędzając wspólnie czas, relaksując się i bawiąc, przygotowują się również duchowo, dając sobie wzajemne wsparcie i siłę poprzez dzielenie się doświadczeniami i obawami. Możliwość obcowania z innymi kobietami jest silnym i ważnym doświadczeniem, odkrywającym różne strony własnej kobiecości. Wspólny taniec, śmiech, zabawa i rozmowy rozładowują stres i napięcia, pomagając przetrwać trudne chwile. przygotowując do najważniejszego doświadczenia w życiu kobiety, jakim jest cud narodzin.

Dobroczynny wpływ tańca orientalnego to m.in.:
- wzmocnienie mięśni kręgosłupa i pleców,- dotlenienie całego organizmu,- poprawa samopoczucia pod wpływem uwalniających się endorfin,- pogłębienie kontaktu z własnym ciałem i swoim nienarodzonym dzieckiem,- nawiązanie nowych znajomości wśród innych przyszłych mam,- relaks i przyjemność,- ósemki, kółeczka zataczane biodrami stanowią doskonałą gimnastykę przygotowującą ciało do porodu.

Ćwiczenia te można także wykorzystać podczas samego porodu - w połączeniu z oddychaniem przeponowym, zmniejszają bóle porodowe i pomagają dziecku zejść niżej w kanale rodnym

Mamuśki na pl. św. Macieja jest fantastyczna samoobrona dla kobiet! Zajęcia są naprawdę super, z trenerem Krystianem Balowskim. Może się wybierzecie w Poniedziałek na 19:30 albo w środę na 17:30 :)
pl. św. Macieja 7a, Szkoła Sigma.
Jestem mamą 3,5 letniego chłopczyka i inwestuję w takie spotkania dla mam i przedszkole, gdzie dzieci będą się czuły dobrze, a zajęcia pozwolą rozwinąć talenty maluchów.

Do góry