reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjnie, wycieczkowo, urlopowo :-)

MsMickey

Fanka BB :)
Miasto
Lodz/Warszawa
Tak jak pisałam na głównym: piszmy tu o swoich doświadczeniach wyjazdowych, gdzie było/jest fajnie, gdzie niekoniecznie. Miejscowości, adresy, linki, kontakty. Z komentarzem, rzecz jasna:-)

reklama
Świnoujście
Nie bez podstawienie ma miano posiadacza najpiękniejszej polskiej plaży. Tutaj jest ona bardzo szeroka, płaska i piaszczysta:) Co parę metrów zejście na plażę bez jakichkolwiek schodów. Multum zieleni, parków, lasek z pasącymi się sarenkami i niezliczone szlaki rowerowe. Niemal na każdym rogu można wypożyczyć rower z przyczepką dla dziecka/ci lub fotelikiem. Z dodatkowych atrakcji jest basen miejski. Można również korzystać z basenów i SPA znajdujących się w lokalnych hotelach (w razie nie pogody polecam - tanio!). Ceny w restauracjach nie są wyższy niż w innych nadmorskich miejscowościach mimo bliskości Niemców. W Świnoujściu promenada jest bardzo długa i szeroka, znajdują się przy niej restauracje, sklepy, fontanny i muszla koncertowa! Miejscowość jest bardzo zadbana! Byłam tu trzy razy i teraz na wakacje jadę kolejny raz w okolice Parku Zdrojowego. Zawsze zatrzymuję się przy ul. Zdrojowej i wynajmuje nowoczesny, zadbany i przyjazny dziecku apartament z widokiem na park. Znajduje się tu plac zabaw, a do plaży jest ok. 200m:) Polecam p.Krysię, która zawsze coś znajdzie, tel. 604103372. Cena ok. 150-170zł doba. Jeśli jedziecie w trójkę-czwórkę (apartamenty dwupokojowe) to cena przyzwoita:)

Tak jak pisałam na głównym: piszmy tu o swoich doświadczeniach wyjazdowych, gdzie było/jest fajnie, gdzie niekoniecznie. Miejscowości, adresy, linki, kontakty. Z komentarzem, rzecz jasna:-)

Karny farfocel za brak odnośnika na forum głównym :crazy: A prosiłam :-p
Ale popmysł super :) Zwłaszcza, że szukam czegoś nad morzem.

Hihi, nie nie, chodziło mi żeby wklejać link, bo tak można od razu z posta wejść. Inaczej trzeba wycofać się na ogólne forum, szukać mamy czerwiec 2012 i dopiero tutaj :-p

Iwon - jest krótsza droga. Jak jesteś na naszym forum ogólnym w temacie czerwiec 2012, to wjeżdżasz na górę strony, tam masz na czerwono pokazane gdzie jesteś: Forum -> Nasze dzieci -> Dzieci urodzone w czerwcu 2012 i jak wejdziesz w to ostatnie to jesteś na naszej głównej stronie.

Sarbinowo Apartamenty Lido
Polecam nowoczesne, w pełni wyposażone apartamenty w Sarbinowie. Do plaży z 300m, w pokojach kuchnia (płyta i piekarnik, lodówka i zamrażalka, mikrofalówka oraz zmywarka!). Okna z roletami na pilota, duża plazma i klimatyzacja. Z wyżywieniem (śniadanie, obiad, kolacja - wszystko pyszny i obfity bufet) + basen, jacuzzi i sauna płaciłam ok. 107zł za dobę/os. (kupiłam na grouponie). W cenie był też aqua-aerobik, masaże kręgosłupa i kijki do nordic walkingu oraz rowery. Basen super dla dziecka, na terenie ośrodka plac zabaw. Dostępne wanienki do kąpania, łóżeczka turystyczne i foteliki do karmienia. W restauracji jest zagospodarowana część dla dzieci. Małe stoliczki z krzesełkami i pełno zabawek! Apartamenty mają w różnym standardzie, ale wszystkie urządzone nowocześnie. Plaża piaszczysta, w miarę szeroka, wejście po kilku schodkach, ale jest też wjazd dla wózków. Okolica to spokojna wioska. W pobliżu duży ogród botaniczny:) POLECAM! Apartamenty LIDO

Antoniów (okolice Jeleniej Góry, woj. dolnośląskie)
Polecam mieszkano pod samym lasem na wzgórzu z widokiem na góry Izery (u moich teściów). To kawalerka nad garażem. Zadbana, dopiero kilka lat temu urządzona (wybudowana). Znajduje się tu bardzo duży pokój z kominkiem i telewizorem, osobna w pełni wyposażona kuchnia oraz łazienka. Domek pięknie otoczony brzozami i polanami z miejscem na ognisko:) Obok pasie się stado kóz. U gospodarza można zakupić świeże mleko lub ser (pycha w ziołach lub czosnku). Kilkanaście metrów dalej można nauczyć się jeździć konno. W okolicy pełno szlaków turystycznych i blisko do Świeradowa-Zdrój (15km) czy Szklarskiej Poręby (15km). To prawdziwe łono natury z pięknym widokiem można wynająć zimą lub latem. Zainteresowanych proszę o kontakt ze mną:)
P1015817 (2).jpg
ps. kiedyś przyjeżdżali tu ludzie (podajże Niemcy) leczyć się, tak więc Antoniów był miejscowością sanatoryjną:)

Załączniki

• P1015817 (2).jpg
    P1015817 (2).jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 177
Ostatnia edycja:
reklama
Munka no widzisz, jaki ze mnie trepik :-p:sorry: Faktycznie tak łatwiej.

To może w ramach rekompensaty ;) i ja coś dodam z moich ulubionych miejsc.
Półwysep Helski. Byliśmy tam dwa lata temu, a dokładnie w Jastrzębiej Górze. Polecam! Z takich największych atrakcji, to wiadomo: z jednej strony morze, a z drugiej zalew więc znajdzie się coś i dla amatorów wzburzonych fal i spokojnej wody z pięknym widokiem żaglówek. Druga sprawa to wycieczki rowerowe - wzdłuż całego Helu ciągnie się specjalny pas, w wielu miejscach jedzie się dosłownie nad samą wodą. Są ławeczki, można wypocząc i zmoczyć nóżki ;) A ścieżki rowerowe bardzo zadbane i w dobrym stanie. Wypożyczalnie rowerów w większości miejscowości. Oczywiście latarnie, parki rozrywki, baseny, konie - każdy znajdzie coś dla siebie. No i samo miasto Hel niezwykle urokliwe (polecamy fokarium, cypl). Warto też odwiedzić Juratę - elegancko, z klasą, na bogato, robi wrażenie, zwłaszcza wieczorem w jakiejś kafejce.
A mieszkaliśmy tutaj:
Jastrzębia Góra - Willa MARIANNA - nowe pokoje nad morzem.
Czysto, miło, ale do morza trzeba się przejść spacerkiem jakieś 10 minut. Sama przyjemność ;)

Ostatnia edycja:
Do góry