reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacje

Zmartwionamama

<a href="http://www.suwac
Miasto
Paryz
Witam mamusie mam problem ze swoim synkiem ..... Otóż mieszkam z mężem i synkiem we Francji tydzien temu przyjechałam do polski na wakacje sama z synkiem ( maz został ) i zaczął sie problem z zasypianiem .... Synek mając 3 miesiace przesypial juz całe noce , spał w lozeczku od początku od kad przyjazdu do polski synek nie chce spac w lozeczku budzi sie ciagle z przerazliwym płaczem , biore go do siebie a gdy usnie odnoszę go do lozeczka , po czym mały budzi sie znowu i tak cała noc ;( czasem sie poddaje i dpi zęba ale nawet jeśli wstane do ubikacji to mały budzi sie od razu gdy mnie nie ma ;( czy dzieje sie dlatego ze tatuś z nami nie przyjechał i maluch poprostu boi sie ze go zostawię bo nie rozumie co sie dzieje ? Czy moze jest inna tego przyczyna ? Dodam ze dwa dni po przyjeździe wyszedł mu ząbek i wychodzi następny sama nie wiem czy to ząbkowanie czy strach, tęsknota? Mamusie pomóżcie

reklama
Zmiana otoczenia, ząbkowanie, skok rozwojowy (nie wiem ile dziecko ma) to wszystko może wpływać na sen/zachowanie dziecka. Tysiąc razy potrafi się dziecku rytm przestawić i nic w tym dziwnego. Hm, nic nie poradzisz, bądź przy dziecku i trzeba przeczekać.

Myślę, że niestety ząbkowanie Twojego maluszka nałożyło się z pojawieniem się w nowym miejscu. Twoja pociecha jest już co raz większa i rozpoznaje najbliższe otoczenie. Rozdrażnienie związane z ząbkowanie oraz strach do nowego miejsca są dla malca bardzo stresujące. Myślę, że chęć większego kontaktu synka, jest jak najbardziej naturalna. Chce pewnie w ten sposób poczuć się bezpieczniej! Mój szkrab też jest najodważniejszy przy mamie:) Spokojnego wypoczynku:)

Ps. Jak wyjechaliśmy z naszą pociechą to najtrudniejsze były pierwsze dni. Obawiał się nawet nowych osób. Musiałam być zawsze w pobliżu. Z czasem świetnie się zaaklimatyzował. A Twój synek w ciągu dnia także jest bardziej lękliwy?

Synek ma
7 miesięcy i dwa tygodnie jest wczesniaczkiem urodził sie w 35 tyg , w dzien jest pogodny nikogo sie nie boi do wszystkich sie uśmiecha problem jest ze spaniem i w dzien i w nocy mosze ciagle byc przy nim zeby spał hehe najlepiej jak bym spała obok lozeczka lub in ze mna budchociaz teraz spi w lozeczku ;) juz dwie godziny rekord od tygodnia hehe ciekawe ile prześpi

odnośnie ząbkowania, jak już jesteś w Polsce zakup żel Anaftal baby...rewelacja :tak:mojemu też ostatnio wyszły dwa pierwsze ząbki nic nie pomagało ani gryzak chłodny ani masaż ani żadne żele, a przy tym jest dosłownie cisza spokój i długie przespane noce :tak:

nie ma co się dziwić że maluszek płacze jak wychodzą mu ząbki, poza tym zmiana otoczenia też bardzo wpływa na dziecko . Najważniejsze żeby wiedział i czuł że mamusia jest cały czas obok, bo kto jak nie Ty da mu poczucie bezpieczeństwa w innym miejscu. No a ząbkowanie niestety musisz przeżyć .. Być może jak tatus spedzał dużo czasu z maluszkiem mały teskni za nim ..

reklama
reklama
Do góry