reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania hormonów-progesteronu i estradiolu (8 tydzień)

Babyboomka

Zaangażowana w BB
Czesc,

ze wzgledu na krwiaka, ktorego opisywalam juz w innym miejscu na forum mam wizyty lekarskie co tydzień, ale mam rowniez wahania hormonow. Co tydzien spadki lub wzrosty. Np. w porownanou do ostatniego tygodnia estradiol spadł mi 4o krotnie pomimo brania tej samej dawki ( co 8 godzin) . Teraz mam brać co 6 godzin. Progesteron lawiruje też jak chce. W jednym tygodniu 111, za tydzin 26 mimo żadnych zmian - zaczelam przyjmować dodatkowo zastrzyki. Co się dzieje? Czy może to jest normalne? Czy ktoś tak miał? Lekarka mowi ze to duze wahania

Ostatnia edycja:
reklama
Co do estradiolu to sie nie wypowiem, ale jeżeli chodzi o progesteron to on wydzielany jest skokowo. Więc msiałabyś robić badanie kilka razy dziennie i sprawdzać poziom aby do czegoś dojść jak jest naprawdę. Poza tym nie wszystkie leki z progesteronem wychodzą w takich badaniach.

Dziekuję za odpowiedź. Progesteron i edtradiol robię co tydzień o tej samej porze po 2 godzinach wziecia ostatniej dawki luteiny. Co do dawkowania: luteina dopochwowo 3x3 tabletki co 8 godzin, podjęzykowo 4x4 czyli co 6 godzin no i od niedawna zastrzyki

Dziekuję za odpowiedź. Progesteron i edtradiol robię co tydzień o tej samej porze po 2 godzinach wziecia ostatniej dawki luteiny. Co do dawkowania: luteina dopochwowo 3x3 tabletki co 8 godzin, podjęzykowo 4x4 czyli co 6 godzin no i od niedawna zastrzyki
To strasznie dużo tego progesteronu. Tak jak pisałam, nie wszystkie leki wychodzą w badaniu, więc akurat tutaj bym sie nie przejmowała tym. To, że robisz badanie co tydzien o tej samej porze tez nie ma znaczenia. W jednym tygodniu może wyjść więcej a w drugim o tej samej godzinie mniej.

To strasznie dużo tego progesteronu. Tak jak pisałam, nie wszystkie leki wychodzą w badaniu, więc akurat tutaj bym sie nie przejmowała tym. To, że robisz badanie co tydzien o tej samej porze tez nie ma znaczenia. W jednym tygodniu może wyjść więcej a w drugim o tej samej godzinie mniej.

Do góry