reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Moja córka też jest niejadkiem, na roczek ważyła 7,4 kg. Masakra. Teraz ma 9 lat, jest szczupła, nadal nie je zbyt dużo, ale praktycznie nie choruje i co roku robię jej morfologię i zawsze wyniki ma super. Przy drugim dziecku już się nie martwiłam tak bardzo jedzeniem, chociaż wiem, że z takim maleństwem jest więcej stresu niż np z czterolatkiem.

reklama
Hej. Co do alergi pokarmowej to można zrobić takiemu maluszkowi testy z krwi . Mój synek miał 4 mc jak.mial robione i wyszła nam alergia na mleko krowie jajka orzechy. Dopiero po całkowitym wyeliminowaniu z mojej diety tych produktów po około miesiącu było lepiej.
Zawsze słyszałam, że takie testy u takich maluchów są niewiarygodne i zazwyczaj nic nie wychodzi 🤔

A nie myślałaś że skoro jest kp i nie przybiera to główną przyczyną jest że albo masz za mało pokarmu albo ssie nieefektywnie i się nie najada? Ciekawe że pediatra od razu zlecił badania różne zamiast zacząć od dokarmiania mm [emoji848]
Myślę, że jakby się nie najadła, to by płakała, że jest głodna. Mm ponoć nie jest rozwiązaniem. Ja ściągałam swój pokarm i ona zjadała całą butlę. Pediatra pytała ile ściągam, to mówiła, że jest ok.

Moja córka też jest niejadkiem, na roczek ważyła 7,4 kg. Masakra. Teraz ma 9 lat, jest szczupła, nadal nie je zbyt dużo, ale praktycznie nie choruje i co roku robię jej morfologię i zawsze wyniki ma super. Przy drugim dziecku już się nie martwiłam tak bardzo jedzeniem, chociaż wiem, że z takim maleństwem jest więcej stresu niż np z czterolatkiem.
Ja jak byłam mała też byłam drobna. Pamiętam jak mama mi powtarzała, że mając 2 latka nie ważyłam 10 kg. Niestety później nadrobiłam 🤣.

To moje pierwsze dziecko dlatego się trochę martwię. A z drugiej strony dla mnie może nie jeść i nie przybierać byle to nie zaburzyło jej prawidłowego rozwoju [emoji854]

Ewunia ma już 7 tygodnii i chyba przechodzi skok, na zdjęciu wygląda jak anioleczek, ale potrafi dać matce w kość.
IMG_20211026_151309.jpeg

reklama
Do góry