reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

reklama
Kurcze na tym forum na jednym watku jest wiele tematów... pogubić się można.

Ja mam 10kg na plusie, stratowałam z wagą 57,6 kg a teraz mam dokłądnie 67,6 aż strach pomyśleć co będzie przez te ostatnie 2 miesiące.

Również nie mogę się doczekać do powrotu do ćwiczeń. Chcę się zapisać na zumbę, podobno świetna sprawa i dodatkowo na basen. Dwa razy w tygodniu mąż obiecał, że mnie będzie wypuszczał z domu, żebym mogła wrócić do formy ;) bardzo mi zależy, bo nigdy gruba nie byłam i czuję się teraz jak słoń :p
W brzuchu mam 98cm a najbardziej urosły mi piersi (z czego nie jestem zadowolona, ale grunt że są fajne jędrne a nie jakieś zwisające flaki) z rozmiaru 75C (70D czasem jak się udało ) do rozmiaru 80DD - masakra jakaś, ponad dwa rozmiary:/
W domu mam ławkę do ćwiczeń, rower stacjonarny, jakies tam hantle.... mam nadzieję, że mój synuś będzie grzeczny i da mamusi chwilkę na zrzucenie wagi :D

Nie mam żadnych rozstępów ale na udach i pupie straszny cellulit :( jak chodziłam na basen nie miałam ani grama, dlatego bardzo chcę chodzić na basen chociaż raz w tyg. Kiedyś chodziłam na aqua aerobic, też super sprawa ale u mnie w mieście teraz wprowadzili jakies dziwne karnety, że trzeba zapłacić z góry na pół roku więc chyba odpuszcze sobie

Ja mam 8kg na + na chwilkę obecną, przez ostatni miesiąc nie cały kg. Pilnowałam się, zero czekolady i białego pieczywa i udało się :) Celulit masakryczny, ale bez rozstępów :)

celulit to moja Laura ma na dupie nawet :-D więc chyba się z nim po prostu rodzimy, u mnie 6 kg na plusie, słodkie ograniczone, mam nadzieje że maks przytyję te 10kg, czyli do 85kg, jak będzie więcej to trudnoooo :tak:

U mnie prawie 9 na +.. zobaczymy co dalej. Rozstępów nie ma jak na razie. Mimo że chodzę na masaże to niestety celulit na udach okropny... wcale mi sie to nie podoba :-(Nie mówię że miałam jakieś boskie ciało ale jak na 38 latkę nie było źle. Trzeba będzie zainwestować po ciąży w zwiększoną dawkę masażu, innej rady nie ma.

Ja zauwazylam ostatnio roztepy na tylku wrrrr( a podobno z tego co wszyscy mowia wszystko mi w brzuch idzie) ale zaczelam uzywac kremu na rozstepy i mam nadzieje ze choc troche sie tego pozbede. na brzuchu mialam ostatnio wrazenie ze sie pojawiaja ale zaczelam regularnie smarowac oliwka i chyba pomaga

No to sie dorobilam... równiuteńkie 59kg (po co ja przed tymi pomiarami rogala zjadlam, no po co?...) a taką mialam nadzieje nie przekroczyc 60kg.
do tego lekarka kazala jeszcze wiecej jeść ! :szok:

mala di ja miałam podobne założenie- tak do 60, ale z tego co widzę, to jednak się nie uda. na chwilę obecną 58.5 więc 10 kg na plusie

Chudzinki :p
Coś mi się wydaje, że ja tu w ścisłej czołówce wagowej jestem ;) Prawie 12 kilo na plusie :) Ale ja się nie przejmuję - poprzednio było 19 kilo, moja Mama zawsze przybierała ok. 20 kg w ciąży, mam to w genach ;) A póki co - odpukać - ani jednego rozstępu i generalnie dość sprawnie się jeszcze poruszam, więc jakoś tych kilogramów nie czuję :)

reklama
A u mnie dwa rozstępy zaobserewowałam :-:)wściekła/y::-( kurcze to co to będzie do końca. Wagowo tylko 3.5kg więc całkiem ok ale obwód mi ostatnio wystrzelił. Już mam brzuch jak poprzednio w 9 miesiącu:wściekła/y:

Do góry