reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga maluchów w kolejnych tygodniach ciąży

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja mala wazyla dzis 1850 g:):):) czyli zupelnie inaczej niz pokazuje lista:):)

reklama
to ja tego nie rozumiem
lekarz powiedzial mi ze maluch spory w 29 tyg 1400 a twoj LILITH maluszek w 30 tyg wazy 1850 - to co moj maluszek jest spory czy Twoj????

A mój synek wczoraj czyli 33t 1d ważył tylko 1800 -1900g, lekarz stwierdził że trochę za mało ale żeby się tym nie przejmować bo jeszcze ma trochę czasu żeby urosnąć, a ja i tak się trochę martwię

Reniu2 A co ja mam powiedzieć jak moja dzidzia na koniec 30t ważyła tylko1280g.Też sie tym martwie,że sie urodzi malutkim drobiazgiem.I że zatrzymają mi ją w szpitalu.

Dziewczyny nie martwcie się tak. Dopiero od 35 tyg. dzieci najszybciej przybieraja na wadze - 250 - 300 g na tydzień więc jeszcze będziecie chciały żeby nie "rozrastały" się do 5 kg...

Oj nawet nie strasz!!!!
Czarownica nie wiem mi powze to jest oki ale inne wymiary starsze jak na 25-30 kwietnia:)zreszta zawsze jest granica beledu! badanie mialam robione dokladnie w 30w5 d :):)

Moja lekarka powiedziała, że w ostatnim miesiącu dzidzia może przybierać do 400 gram tygodniowo.
Mój maluch w poniedziałek ważył 3.100 kg. (to był koniec 35 tygodnia)

No to wg naszych danych twój "maluch" jest o 3 tygodnie do przodu. Nasz też do małych nie należy raczej, a zobaczę dokładnie 15.03 - już się nie mogę doczekać :) No i miło cię przeczytać Aska00 :)

Aska00 - fajnie, ze do nas wpadlas, dawno Cie nie bylo :) W ogole ostatnio cos nam to forum pustoszeje :(
A w brzuszku to nie zaden Maluch - chlop jak dąb :) 3100 g to przy urodzeniu ladna waga, a Twoj Miloszek jeszcze miesiac w brzuszku powinien siedziec :)

reklama
Jak tak dalej pójdzie to cztery kilogramki przekroczy, aż boję się sprawdzać. Przypuszczam, że na następnej wizycie dowiem się czy będę mogła urodzić siłami natury czy raczej lekarka go wyciągnie. Najważniejsze, że ja nie rosnę w kilogramki oczywiście bo o brzuszku nie wspomnę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry