reklama
Moja Agatka urodziła się z wagą 3580g. Przy wypisie nie ważyli jej, bo tu w Anglii wychodzi się do domu na drugi dzien po porodzie. Nie wiem w takim razie ile spadła jej waga po porodzie. Wczoraj czyli w wieku 1 miesiąca i 1 dnia ważyła 4150g. Martwi mnie, że to trochę za mało. Ile powinno przybrać na wadzę dziecko po 1 miesiącu ??
Żmijka
Październikowa Mama'06 Wdrożona(y)
Mala Mi slyszalam cos, ze dziecko powinno przybierac o 150-200g tygodniowo, nie wiem ile w tym prawdy... i nie wiem czy od wagi urodzeniowej czy wypisowej.
Wazne, zeby mialo apetyt, jadlo i roslo.
Moja corcia przy urodzeniu wazyla 3050g przy wypisie 2820g teraz (6 tygodni i 1 dzien) 4720g!!! Zaczyna wygladac jak ludzik z reklamy opon Michelin...
Wazne, zeby mialo apetyt, jadlo i roslo.
Moja corcia przy urodzeniu wazyla 3050g przy wypisie 2820g teraz (6 tygodni i 1 dzien) 4720g!!! Zaczyna wygladac jak ludzik z reklamy opon Michelin...
Mała_Mi według tego co mi lekarze mówili to moja Marika duuużo przybiera, ale ona wciąż chce jesć no i ja ją dokarmiam sztucznym bo płacze i szuka... Twoja Agatka przybiera niemalże idealnie! Lekarze mi mówili że dzidziuś powinien przybierać ok 600 gram na miesiąc czyli Twoja córeczka waży super wg tego.
reklama
A ja slyszalam ze 750g na miesiac oczywiscie plus minus
Dawid przytyl ponad kilogram w miesiac ... gigancior ;-)
MoniQa to co powiesz na Marikę?
16.10.2006 - 3150 g
16.11.2006 - 4750 g
Przyrost miesięczny: 4750-3150=1600 g
Nie chcę jej przekarmiać ale ona naprawdę tyle potrzebuje jedzonka inaczej szuka i ssie wsszystko co popadni no i płacze :-( Może to przez to że jest wcześniaczkiem i "nadrabia" wagę? Na początku przyszłego tygodnia będę się widziała z pediatrą to popytam...
Podziel się: