reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

reklama
Mi glupio sie wsrod was chudzinek albo prawie-chudzinek waga chwalic... Na ten temat rozmowa pozostaje mi na watku Otyłość w ciąży... Ale faktem jest, ze juz 30kg pokonalam. Teraz mam cel do maja +6kg, a krotko potem zaatakowac kolejne 30kg :)

Wikasik najwazniejsze,ze masz cel i ze do niego dazysz,ale nie kosztem dziecka.W sensie,wszystko z umiarem i bez przesady.Podziwiam Cie i trzymam kciuki!
Ja mialam nadwage 15kg przed zajsciem w ciaze z V,aod 6r.z.bylam dosc okraglutka,a to wlasnie dzieki ciazy i po schudlam,tylko ze bez wysilku,wiec nie mam duzej satysfakcji.Teraz nie chce juz chudnac,ale i nie chce przytyc za duzo.Mah!

No a ja znowu 1,5 na minusie no ale co się dziwić ;(
Całe szczęście, że nie wpływa to na zdrowie małej fasolki :)

Ja znów ciążę zaczynałam z nadwagą. Na liczniku w dniu testu było 71 (przy 164 wzrostu),wczoraj na wadze 67 więc -4 kg. W poprzedniej ciąży przez pierwszy trymestr schudłam 6kg i dzidzia zdrowa była więc nawet się tym teraz nie martwię.

Ja mam 160 cm, jeszcze w lipcu wazylam 52,5, wrocilam z PL do IE i przez siedzenie na du... przytylam 1kg a dzis rano mialam 55. Nie milo...no ale jutro moze bedzie cos mniej bo nie jem dzis kolacji.
w tamtej ciazy przytylam 5kg ale zacyznalamw tedy od 70kg a teraz nie mam nadwagi wiec bedzie gorzej.

Na roztespy najlepsza jest zwykla oliwka jonhnson:) ale jak ktos ma miec rozstepy to bedzie je mial i nic nie pomoze. ja na szczescie nie mialam w pierwszej ciazy a teraz odkad dowiedzialam sie o drugiej smaruje sie codziennie.

reklama
Startowalam z 55 kg przy wzroscie 171 a teraz jest 2+ po miesiacu mamusinej kuchni :)Mam nadzieje ze tak zostenie przez jakis czas...

Do góry