reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Waga dziecka w 30tc

Karolina133

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie u gina w 30+1 tc i mój chłopczyk waży już 1800g czy to bardzo dużo jak na ten etap? Czy może się urodzić bardzo duży około 4kg?

reklama
Tutaj masz tabelkę dotycząca wagi. Możesz sobie sprawdzić czy mieści się w normie.

Załączniki

• Screenshot_20221230-105607.png
    Screenshot_20221230-105607.png
    506,6 KB · Wyświetleń: 3 304
Lekarz też tak plus minus podaje wagę, zależy od aparatu jakim jest robione USG . Mi na USG u lekarza waga wychodziła 2900 a urodziła się 2500 g 🤷

reklama
Waga z badania USG jest wagą orientacyjną określaną na podstawie dokonanych pomiarów. W 2 drugiej ciąży na wyniku jest napisane "prawdopodobna waga płodu". W 29+6tc waga wyszła 1510g, pomiary wszystkie w normie. Natomiast w pierwszej ciąży waga w tym samym tc 1920g, a mały człowiek urodził się z wagą 3250g

Do góry