reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawienie od piersi - wysoka waga dziecka

Moim zdaniem to wygląda bardzo okej.
Smoczki raczej zostały wymyślone później niż pierś czy butelka 🤪

Oczywiście warto zrobić sobie badania krwi, ale mieć też na uwadze to co będzie później.
Ja mam też takie dziecko tj powyżej 97, zawsze głodne, zawsze bardzo dużo jedzące na etapie do ok 11 roku życia badania niby też ok, teraz już niestety nie okej i myślę że w naszym przypadku to były pierwsze objawy

Jak skończy dwa lata, może nadal będzie ta akcja, może gdzieś w Twojej okolicy to polecam (badanie jest od 2 do 17 roku życia):

Zobacz załącznik 1691209
Chyba starszemu zrobię te badania. Bo też jest wiecznie głodny, mimo że swoje jada. Od dłuższego czasu ma fazę na słodycze , mógłby jeść je jako 3 posiłki główne.
Senny się zrobił w dodatku jakiś rok temu, bladszy a żelazo i ferrytyna w normie. Więc pokusze się i zapytam dzisiaj swojej pediatry.

reklama
Chyba starszemu zrobię te badania. Bo też jest wiecznie głodny, mimo że swoje jada. Od dłuższego czasu ma fazę na słodycze , mógłby jeść je jako 3 posiłki główne.
Senny się zrobił w dodatku jakiś rok temu, bladszy a żelazo i ferrytyna w normie. Więc pokusze się i zapytam dzisiaj swojej pediatry.
Nie chcę lekceważyć, bo badania jak najbardziej dobrze zrobić, ale ja spokojnie moglabym zyć na słodkim i spać większość dnia, a czasami glodna jestem zaraz po posiłku 😂 mam hipoglikemię.

Nie chcę lekceważyć, bo badania jak najbardziej dobrze zrobić, ale ja spokojnie moglabym zyć na słodkim i spać większość dnia, a czasami glodna jestem zaraz po posiłku 😂 mam hipoglikemię.
My już dorosłe jesteśmy a dziecko chce czy nie chce musi zjeść 3 posiłki pełnowartościowe 🙂.
Ja tak mam,że zjem obiad czy kolację i od razu słodkie wjeżdża ale nie będę się badała bo znowu mi coś by wykryli 😁.
Ogólnie mija szafka od słodyczy pęka w szwach, nie mam już miejsca na nowe rzeczy yyy 🤣.

My już dorosłe jesteśmy a dziecko chce czy nie chce musi zjeść 3 posiłki pełnowartościowe 🙂.
Ja tak mam,że zjem obiad czy kolację i od razu słodkie wjeżdża ale nie będę się badała bo znowu mi coś by wykryli 😁.
Ogólnie mija szafka od słodyczy pęka w szwach, nie mam już miejsca na nowe rzeczy yyy 🤣.
Ale ja tak mam od dziecka 😂 ja sie urodzilam w takim niedocukrzeniu, że pierwsze co to dostałam kroplówkę z glukozą 😂

Ale ja tak mam od dziecka 😂 ja sie urodzilam w takim niedocukrzeniu, że pierwsze co to dostałam kroplówkę z glukozą 😂
Ja to współczuję osobom, które jeść słodyczy nie mogą 😐.

Ogólnie to jak nie zjem czegoś słodkiego w ciągu dnia, to dziwnie wkurzona jestem, przechodzi jak już zjem 😱.
To się chyba nazywa uzależnienie ? 🤣🫢

Te badania w kierunku cukrzycy są super. U mojej córki przedszkole dało znać, że są organizowane w pobliskiej podstawówce i kto chętny niech się zgłasza. Oczywiście poszłyśmy i naprawdę zainteresowanie było duże.

reklama
Te badania w kierunku cukrzycy są super. U mojej córki przedszkole dało znać, że są organizowane w pobliskiej podstawówce i kto chętny niech się zgłasza. Oczywiście poszłyśmy i naprawdę zainteresowanie było duże.

Super!

To jest też o tyle ważne, że mój syn leżąc na pełnym oddziale był jednym dzieckiem, które ma CT1 w rodzinie.
Reszta dzieci z takim rozpoznaniem, w ogóle w swoim otoczeniu czy bliższym czy dalszym nie miała styczności z tą chorobą. Więc to niestety nie jest tak, że jak rodzice nie mają, dziadkowie itd. to jesteśmy chronieni

Do góry