reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzidziusia

klio_

Fanka BB :)
Miasto
Zabrze
Ja jestem październikową mamą ale się niepokoję. Radek urodził się to miał 2700 był chudziutki. Coś moje łożysko nie wykarmiało dziecka jak należy, do 8 miesiąca było wszytko ok a potem przestało tyć Bardzo się martwię o córeczkę. Będę szczęśliwa jak będzie miała te 3200. w przyszłym tyg. idę na kolejne usg.
Pamiętacie jaką wagę dziecka wam szacowali przed porodem a jaka była faktyczna po urodzeniu?

reklama
klio musialabys sobie poczytac na naszym watku ogolnym byla dyskusja na ten temat.mi wciaz wmawiali ze moj synek jest za duzy.na poczatku 9 miesiaca mowili ze ma ok 3600 a jak sie urodzil w 39tygodniu mial 3820.
nie denerwuj sie innym dziewczynom mowili ze dzieciaczki sa bardzo male a rodzily sie z wagami ponad 3kg.
trzymam kciuki.na pewno wszystko bedzie dobrze a ty sie nie martw bo twoja coreczka tez sie wtedy denerwuje przeciez dobrze o tym wiesz.:tak:

Tu jest tyle ciekawych wątków, że się gubię po prostu a do tego mała strasznie nie lubi jak siedzę przy komputerze zaraz pupkę mi wypycha, główką chyba zapiera sie o mój biedny pęcherz, że nie wspomnę co robi z rączkami i nóżkami. :-D Po prostu nie mogę siedzieć tak długo jakbym chciała. Ehh.. nie da się nie martwić... Na razie popijam meliskę i staram się nie panikować.

Hej mój brat przy porodzie miał 2200 kg i chłop jak dąb urósł, ja ważyłam 2800 kg i też teraz w tuszy mi nic nie brakuje heheheh głowa do góry bedzie ok:-):-D

Klio - naprawdę taka waga sprawdzana przed porodem jest bardzo przybliżona i często są duże rozjazdy. Mnie na usg na początku 9 miesiaca powiedział lekarz ze mały będzie miał urodzeniową około 4 kg. Była dokładnie 4 kilo, ale 12 dni przed terminem z OM :-D. Jak bym donosiła to mógł by nawet 4,6 kg ważyć. Lepiej było tuż przed porodem. Lekarka robiła mi w piątek ostatnie usg (w sobotę poród) i wyliczyło jej 3800, a ona na to "ile, e chyba brzuszek był pod skosem, zmierzę jeszcze raz" , zmierzyła wyszło jej 3600, stwierdziła ze tak to juz co innego, bardziej prawdopodobne i przyjęła że z taką wagą się urodzi Filip. No ale przez noc widocznie mu się przytyło - pomyłka to prawie pół kilo, a przy takiej małej wadze to przecież bardzo dużo.
Nie stresuj sie więc tym co powiedzą lekarza

Z tą rozbieżnością to się zgodzę dzień przed porodem z po usg podano mi przybliżoną wagę 2600 po porodzie Ola ważyła 3480.

Witam moja Pola w 36 tygodniu miała ok 2360, na początku 40 t. ok 3100 a w chwili urodzin ( dwa dni po ostatnim USG - 40 tydzień) ważyła 3040. Pamiętaj że każde USG inaczej ocenia

reklama
reklama
Do góry