reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

U mnie w rodzinie także jest dużo dzieci i nikt długo się nie starał (najbliższa rodzina) bo tu mam tego pewność.

Opiekowałam się dziećmi (zawodowo byłam nianią) raz zdarzyło się starej babie zadawać głupie pytania i powiedziała, że zamiast zajmować się cudzymi dziećmi to już powinnam mieć swoje, odpowiedziałam że to nie jest takie łatwe (były to początki starań więc jeszcze na nerwy mi to tak nie działało, bardziej smutek sprawiało) to odpowiedziała mi to co ja robię, że jeszcze tego dziecka nie mam to jej odpowiedziałam, że połykam, bo tak szybciej dojdzie do brzucha 🙈 spojrzała się tylko dziwnie i odeszła 😊
leonardo dicaprio bravo GIF

reklama
Chyba muszę tak robić, bo już mnie Ci wścibscy ludzie wkurwiają na maxa.
U mnie trochę to jest tak, że przy mężu unikam tematu związanego z poronieniem. Wiem, że on nie chce o tym gadać..
Oczywiście po dał mi mega dużo wsparcia i przeszliśmy przez to razem. Przez pierwsze dwa tygodnie był ze mną w domu, bo sama bym sobie na pewno nie dała rady.
Ale teraz unika tematu jak ognia i nawet wkurza się jak z kimś o tym rozmawiam. Czasami mam wrażenie, że mnie nie rozumie, więc jak mam gorszy dzień i muszę popłakać to tylko jak go nie ma obok. Najczęściej jak wracam z pracy. Jestem wtedy sama i mogę dać upust emocjom.

Bardzo współczuję 😭😭😭 nie wyobrażam sobie tego co przeszłaś 😔😔😔
Ale czasem trzeba takim ludziom dać taka odpowiedź bo oni się nie odczepią 😏😏😏

@lady_in_blue czy dostałaś jakieś wytyczne co robić po dzisiejszym dniu?
Jest ananasa czy nie? Unikać kofeiny czy niekoniecznie? Seks czy lepiej się wstrzymać przez jakiś czas? Aktywność fizyczna? Czy po prostu żyć jak co dzień i nic nie zmieniać? ;)

@lady_in_blue czy dostałaś jakieś wytyczne co robić po dzisiejszym dniu?
Jest ananasa czy nie? Unikać kofeiny czy niekoniecznie? Seks czy lepiej się wstrzymać przez jakiś czas? Aktywność fizyczna? Czy po prostu żyć jak co dzień i nic nie zmieniać? ;)
Dam znać jak wyjdę ale znając mojego lekarza żyć normalnie, ruszać się i nie leżeć.

Kawy ja w ogóle nie piję więc problem solved :D

Cześć dziewczyny w tą super środę. Są wśród Was laski które mają tyłozgięcie macicy. Chętnie poczytam jakieś rady. Może lekarz powiedział Wam coś ciekawszego niż mi. To żeby zalewać od tyłu to wiem :)

reklama
Cześć dziewczyny w tą super środę. Są wśród Was laski które mają tyłozgięcie macicy. Chętnie poczytam jakieś rady. Może lekarz powiedział Wam coś ciekawszego niż mi. To żeby zalewać od tyłu to wiem :)
Ja mam przodozgięcie i mi mówił, że od przodu najlepiej, bo tak jak napisałaś przy tyłozgięciu od tyłu 🙈 nie wiem czy pozycja ma jakikolwiek wpływ, ale mi nic więcej nie mówił 🤷

Do góry