reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W jakim momencie kariery zawodowej zdecydowalyście zajść w ciążę?

No żaden etap kariery zawodowej nie jest dobry na dziecko - ale jak już w ciążę zajdziesz, to nagle okazuje się, że jednak każdy jest dobry ;)
Mój starszy synek: urodzony po 4 roku, kolejne 2 lata "studiował" ze mną - wszyscy podziwiali, że łączę trudne studia z macierzyństwem, a tak na serio to wcale mi trudno nie było - oczywiście życie mocno przeorganizowane, ale bez problemu z małżonkiem daliśmy radę i miło wspominamy ten czas.
Moja młodsza córa: mam termin na koniec maja, zawodowo między listopadem a przyszłym kwietniem miałam gwarantowaną sporą podwyżkę - ani trochę nie żałuję, że nie dojdzie to do skutku :D

reklama
Ja nie kalkulowałam poczułam że jestem gotowa do bycia mamą :) i aktualnie oczekuję na moje maleństwo ;) Co do kariery he he he 'jest tyle warta co mój ostatni miesiąc' gdy powinie mi się noga zastąpią mnie bardzo szybko :) bez względu na staż czy stanowisko :p Wychowanie dziecka kosztuje owszem, natomiast jestem zdania,że kupuję to na co mnie stać ;) Nic nie podliczałam ,pragnęłam zajść w ciąże i urodzić zdrowe dziecko i tylko to jest dla mnie ważne :-*

Pierwsze dziecko w ogole bylam bez pracy ale po prostu no ten instykt chcialo sie.Wszystko sie poukladalo super w zyciu bym tego lepiej nie zaplanowala.

W druga ciaze zaszlam po 2.5 roku pracy i rok po awansie.Szefostwo bylo w### malo powiedziane ale coz to byla tylko moja praca ...oni by sie mna nie przejmowali..
Teraz corka ma ponad 9mies a ja postanowilam dorywczo pojsc do pracy .

Napisane na LG-M160 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie podobna sytuacja do autorki, tyle że ja już w ciąży jestem. 26 lat, umowa na czas określony bo firma cały czas przedłuża (jak wiele korporacji), umowa kończy mi się praktycznie z planowanym dniem porodu i nie mam pojęcia czy będę miała do czego wracać (branża IT więc po roku to już mojego stanowiska może dawno nie być :)) nie do końca planowaliśmy ciążę, bardziej przestaliśmy się starać żeby tej ciąży nie było patrząc ile ludzi ma problemy z zajściem i stwierdziliśmy że niektórych rzeczy nie warto odkładać na później :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

Ja właśnie koncze mgr, w styczniu zaczelam prace w koncu w zawodzie, bardzo sie cieszyłam, bo dlugo na to czekałam, 19 lutego dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Nie zalowalam ani chwili, ze wzgledu na zawód medyczny musialam zrezygnowac z pracy odrazu, natomiast moja siostra byla na dobrej pozycji w pracy i co po macierzyńskim jej nie przedluzyli, dzisiaj tez niczego nie zaluje. Kariere zdaze jeszcze zrobić, w tym roku koncze 24 lata wiec uwazam, ze jeszcze mam czas na rozwijanie sie ;) a tak jak dziewczyny pisza, nigdy nie ma odpowiedniego momentu ;)

Do góry