reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Utrata wagi a karmienie piersią

asiakasia90

Fanka BB :)
Mam takie pytanie a mianowicie czy podczas karmienia piersią też tak Wam spadała waga szybko? Ja zawsze zmagałam się z nadwagą, w ciążę zaszłam z wagą 87 kg, przed porodem ważyłam 83 kg, a teraz dwa miesiące po porodzie i ważę 70 kg. Zastanawiam się czy to faktycznie kwestia karmienia piersią czy może coś mi dolega i stąd utrata wagi. Dajcie znać jak było u Was ☺️

reklama
Rozwiązanie
Ja niestety nie chudnę, a chyba wręcz zaczynam tyć. Przed porodem 54 kg. W ciąży +12. Tydzień czy 1,5 po porodzie spadłam do 58 a teraz jestem miesiąc po i ważę 58,5. Niestety jem sporo, podjadam. No i przez to siedzenie w domu nic już nie gubię. Może jak włączę ruch to coś spadnie. Oby :((
Je schudłam kolejny kg, a staram się jeść więcej :/
reklama
Ja niestety nie chudnę, a chyba wręcz zaczynam tyć. Przed porodem 54 kg. W ciąży +12. Tydzień czy 1,5 po porodzie spadłam do 58 a teraz jestem miesiąc po i ważę 58,5. Niestety jem sporo, podjadam. No i przez to siedzenie w domu nic już nie gubię. Może jak włączę ruch to coś spadnie. Oby :((

Je schudłam kolejny kg, a staram się jeść więcej :/

Rozwiązanie
Mi waga nie chciała schodzić pod czas kp. Dopiero jak 3 miesiąca temu wzięłam się za siebie i za swoje ciało, to efektem jest -6 kg. Ogólnie po ciaży schudłam -18kg. Mam ogrom pytań o to co robiłam żeby tak szybko wrócić do formy, i dla tego nagrałam wideo. Mam nadzieje dla osób co chcą schudnąć będą cenna wskazówki <3

To raczej kwestia tego że wciazy nie przytyłas a wręcz schudlas:) no chyba że liczby pomyliłaś:p ale jeśli nie to poprostu wszystko co ważyło dziecko, łożysko, wody, obrzęk czy krew zeszło ładnie i nadal chudniesz:)
Osobiście po pierwszej ciąży też ważyłam dużo mniej niż przed już w pierwszych miesiącach, za to po drugim porodzie już lipa, waga stoi jak zaklęta a to już rok.
Nie prawda. Przed ciążą ważyłam 71 kg i przytyłam 9 kg. 10tygodni po ciąży waze już 63.5 kg i karmię piersią od początku :)

Do góry