reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
Roześmiałam się po przeczytaniu Twojego posta Kasiu :-D
Ale to moje nowe hobby - właśnie odkryłam nowe powołanie - pieczenie ;)
Dziękuję, bo ta ślina na komputerze to dla mnie komplement :) W smaku też są niezłe - z masą z mascarpone :)
I jeszcze meldunek w sprawie bucików - jeden gotowy - ale nie wiem czy w niedzielę będzie mi się chciało robić drugi.

Życzę miłej niedzieli :)

Baśka, aż zgłodniałam!!! Wyglądają smakowicie... i zapewne też tak smakują!!! Ja bardzo lubię piec ale ostatnio jakoś rzadko to robię... w tym tyg będę mamie do pracy na imieniny coś piec... Tylko jeszcze nie wiem co, może znów rafaello :)

edit:
Ja zrobiłam taką kartkę... aż mi wstyd ją tu po Kasi wstawiać ;) No i zdjęcie strasznie słabe bo z komóki

Załączniki

• Zdj
    Zdj
    16,2 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Kochana - karteczka śliczna. Podoba mi się kształt wózka, niby kawałek kółka a wiadomo, że wózek :) Pamiętam też jak pokazywałaś świąteczne - one były proste (chyba dwukolorowe, prawda?) i właśnie dlatego takie ładne.

Martuś, babeczki dzisiaj nawet lepsze niż wczoraj. W sprawie pieczenia - wieczorem wyślę Ci przepis na ten placek, co wcześniej mówiłam, nazywa się kukułka, jest pyszny tylko trochę bardziej pracochłonny niż rafaello. Przeczytasz, ocenisz, czy Ci się chce i zawsze będzie większy wybór w wyborze. Polecam Ci też ten blog, z którego są kokosowe batoniki - już trzy rzeczy od niej upiekłam i wszystkie dobre :) Torty Przejrzyj sobie to zobaczysz. I komentarze do przepisów pomagają, bo ludzie pytają a ona odpowiada.

Miłej niedzieli życzę

Basiu będę bardzo wdzięczna za ten drugi przepis to go może zrobię... a na blogu już zaglądam :)
I cieszę się, że się karteczka podoba :)

Cześć Kobitki.
tak sobie tu zaglądam i zaglądam, widze raczej manualne talenty, piękne koszyki, kartki, nawet ciastka przyuważyłam, figurki z masy solnej... PIĘKNE RZECZY ROBICIE!!
Z MANUALNYCH RZECZY u mnie tylko szkice:

2011-01-08_105530.jpg

aa najbardziej lubie..
taaakie tam pstrykanko :

YouTube - &#x202a;sunrise&#x202c;&rlm; <-- sesja z Martą (1)
YouTube - &#x202a;you are so crazy&#x202c;&rlm; <-- sesja z Martą (2)
YouTube - &#x202a;She is ...&#x202c;&rlm; <-- sesja z Aleksandrą
YouTube - &#x202a;Ola, Madzia, Andrzej - Photoshoot&#x202c;&rlm; <-- Ola i jej rodzice :)
http://www.youtube.com/watch?v=1RAODcnp7JI <--- ślubna
http://www.youtube.com/watch?v=1RAODcnp7JI <--- CIĄŻOWA w brzuszku Olcia :D
YouTube - &#x202a;niespodzianie niespodzianka.wmv&#x202c;&rlm; <--- ciążowa cz.2

:D

Ostatnia edycja:
rozczochrana.mama, jak to "tylko szkice"? Toż to cuda!:tak: a zdjęcia robisz świetne!
Martusia, jaki wstyd??? Bardzo fajna kartka Ci wyszła! Myślisz, że ja od razu nie wiadomo jakie kartki tworzyłam? Robiłam z tego co miałam-dopiero niedawno kupiłam troche papierów fajnych.
Ja zrobiłam kartkę następną urodzinową dla koleżanki, ale aparat mi padł, więc dopiero jutro pokażę.

rozczochrana mamo!!! Jakie ładne - i szkic i sesje. Fakt - i to ma być tylko?! Sama bym takie zdjęcia chciała - piękne. Jestem pod wrażeniem :):):)
Martuś, zaraz wysyłam przepis, przeczytaj sobie i gdybyś chciała go robić a coś niejasno napisałam - pytaj.

Basiu fajna ta doniczka, nabrala charakteru swojego i juz nie jest taka nijaka ;) a i na babeczki się pisze, mam nadzijeję że choć jedna sie ostała :) Daj znać czy to kupne korpusy były, i co do serka mascarpone wkładałaś :) A i dzięki za pamiec o mnie w piatek, mialam przygode po drodze bo wagon zaczal sie tlic i mialam prawie 2h opoznienia przez to.
Pochwal sie bucikami jak zrobisz !

Kahaka kartka slonik cudna super pomysl
Martus Twoj wozeczek tez fajowy, zawsze mi sie kolka z guzikow na kartkach tez podobaly, czekam na ta kolejna

Rozczochrana szkic super, zazdroszcze ludziom, ktorzy potrafia szkicowac i malowac obrazy tej wyobrazni i zdolnosci

Ja wracam jutro wieczorem, pewnie bede juz padnieta po podrozy zeby wpasc do Was, wiec zamelduje sie we wtorek, buziaki !!!

reklama
Przykro mi z powodu opóźnienia Dorotko, widocznie jednak nie myślałam o Tobie wystarczająco intensywnie.
I dzięki za miłe słowo pod adresem doniczki :)
Babeczki zostały jeszcze 4 (z 20), przepis na ciasto mam ze znanego Wam już bloga Babeczki z budyniem i owocami tylko nie robiłam budyniu, a masą - bo mój P lubi mascarpone. Masę zrobiłam tak - utarłam 3 żółtka z 3 łyżkami cukru na biały kogel mogel, potem dodałam ok. 50g masła (to żeby masa twardsza była) i jeszcze poucierałam na puszystą masę i na końcu dodałam 250g mascarpone (ja używam z Piątnicy i to jest jedno opakowanie) i pomieszałam, żeby gładkie było. Dużo pisania mi wyszło ale robi się szybciutko :) No i gotowe babeczki po owocach polałam tężejącą galaretką. I tyle.

Życzę miłego odpoczynku jeszcze dzisiaj

I dla wszystkich dziewczyn miłego dnia

Do góry