reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
Basiu, to jajka styropianowe :) ale bardzo fajnie się na nich pracuje. I jeszcze Wam pokażę rameczkę, a jutro jeszcze jedno jajko.
dHyZyVNOa2AukGllHB.jpg

Basiu, to jajka styropianowe :) ale bardzo fajnie się na nich pracuje. I jeszcze Wam pokażę rameczkę, a jutro jeszcze jedno jajko.
Zobacz załącznik 337761
Ladne prace! Widze, ze Cie ta metoda wciagnela!

A powiedz mi - dobrze sie maluje na tych styropianowych jajkach? Ja mysle, czy nie zrobic z dzieciakami warsztatow przed wielkanoca i malowac wlasnie takie jajka...

maćku, dobrze się je maluje, farba ładnie się trzyma. Ja je nadziewam na patyczki od szaszłyków.

Co tu dzisiaj taka cisza?
Ja dalej tworzę...Jeszcze jedno jajko i rameczka:
Ao6Y1i6sZbAYhqZGvB.jpg

bwXbgzj8CgvtNIE86X.jpg

ZAb9kVGFKyNQb5VSjX.jpg

Ostatnia edycja:
Rameczki śliczne ale najbardziej jajo mi się podoba - nic na to nie poradzę :) będziesz miała śliczne dekoracje na Wielkanoc.
A ja wczoraj prawie skończyłam koszulkę na jajko i musiałam spruć - bo, kurczę blade, chyba na przepiórcze jajo by się nadawała. Mam chyba zbyt cienki żółty kordonek, więc będę musiała jakoś zmienić wzór, żeby go powiększyć. Czeka mnie z tym trochę pracy.
Pozdrawiam wiosennie :)

Kahaka sliczne te jajka czym je malujesz?
jesli mozesz opisz krotko w punktach etapy powstawania takiego jaja ze styropianu :) bede wdzieczna

dotka, specjalnie dla Ciebie :)
1. Jajko nadziewam na patyczek i maluję farba akrylową (najlepiej w jasnym kolorze, bo jak dasz ciemną, to może nie być widać obrazka potem). Dajesz tyle warstw farby, żeby w miarę ukryć tę strukturę styropianu, u mnie 2 wystarczyły, potem jeszcze lakier na końcu przykryje te dziurki.
2. Na pomalowane jajo naklejasz klejem (wikol) wycięty z serwetki motyw (oddzielasz warstwy serwetki i naklejasz tylko tę cieniutką z obrazkiem) 0 najpierw pędzelkiem smaruję miejsce na jajku, potem przykładam motyw i następnie kładę klej jeszcze paluchem, żeby wyrównać zmarszczki.
3.Gotowe jajo lakierujesz lakierem akrylowym. Najlepiej położyć kilka warstw lakieru - ja mam 4 chyba.
4. Te kropki robiłam dopiero po polakierowaniu - bo jakby nie wyszły, to można mokrą gąbką zmyć. Zakleiłam koguty taśmą malarską i ciapałam farbą (strzelałam palcem z pędzla). I potem znowu lakier.

I to tyle. Więcej możesz sobie poczytać na forum decoupage24.pl albo Kraina Czarów. Polecam tą technikę, duża satysfakcja jest :)

Marta, kury są cudne!!!

reklama
Aelreda, super te jaka! Styropianowe? Ile czasu Ci schodzi z jednym? Mi parę godzin, bo trzeba za każdym razem czekać aż wyschnie-farba, klej, lakier itd.

Do góry