reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Usypianie 3-latki

Czy usypianie dziecka też jest dla Was trudne?

• Wszystkich głosujących
    5
Kwestia przyzwyczajenia :) moja też nie ma już smoczka bo zaczęła je przegryzać. Ma równo rok i miesiąc, a ja karmiłam 11 miesięcy piersią i wtedy było trudno, a później butla i odkładanie do łóżeczka. Kilka dni marudziła (nie strasznie) to ciężkie, ale mąż mnie wstrzymywał i się udało :). Z dwójką maluchów trzeba sobie radzić. Ja usypiam ich sama od urodzienia w ciągu dnia :) - już ponad rok (syn miał dwa latka jak się córka urodziła i tylko kilka razy mi się nie udało). A córka od urodzienia mało śpi. Było ciekawie, ale mamy wszystko się da ;-).
Ja chyba bede próbować wycofywać bajki jak wyjdą zęby hehe :)

reklama
Kiedy skończą się nieprzespane noce matki? Mam już dość.
Pierwsze dziecko miało 18 miesięcy i nagle zaczęło przesypiać choć zdarzały się noce trudniejsze :). Teraz córka niedługo 14 miesięcy i też czekam :), ale każde dziecko inne. Sąsiadka ma trójkę i każde przesypiało od początku noce (dlatego trójka ;) ).Koleżanka ma córkę 2,5 roku -nadal się budzi. A Twoje w jakim jest wieku ?

Nieco młodsza od tych które opisujesz ;) Czyli jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość. Fajnie, że podałaś różne przykłady. Co noc bowiem mam wrażenie, że to nigdy się nie skończy! Pokrzepiająca wiadomość ;)

Do góry