reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG w ciąży - ile razy można robić

natasza_intro

Fanka BB :)
Witam.
Mam pytanie dotyczące wykonywania USG w ciąży, a bardziej częstości jego wykonania. Czy można robić USG 2 razy w ciągu dnia w odstępie 3 godzin? Nie zaszkodzi to dziecku?

reklama
Rozwiązanie
Nie nagrzewa:) Pytałam lekarza, mamaginekolog też o tym ostatnio napisała w odpowiedzi na pytanie jakiejś pani. To jest po prostu zmiana trybu, robione dosłownie w ten sam sposób co normalne usg i w większości po prostu zdjęcie 2d zmieniane jest na 3D.

Sporo miałaś tych usg :)
Ciąża wysokiego ryzyka, miałam schizy i na początku chodziłam co 2 tygodnie. Wypadło kilka wizyt na ip w szpitalu, prenatalne i się uskładało 22 [emoji2368] ostatnie przed samym porodem
Jeśli jest wykonywane usg 3d lub włącza się do posłuchania tętno wtedy podnosi się temperatura . Takie zwykłe usg jest bezpieczne

Usg 3D to zwykle usg, po prostu zmienia się tryb obrazu do pokazania na sprzęcie (tak jak możesz zmienić kolorowe zdjęcie w czarno-białe) i jest to całkowicie bezpieczne.

Usg 3D to zwykle usg, po prostu zmienia się tryb obrazu do pokazania na sprzęcie (tak jak możesz zmienić kolorowe zdjęcie w czarno-białe) i jest to całkowicie bezpieczne.
No to dobrze wiedzieć znajomej lekarz mówił że to 3d też nagrzewa, ja nie jestem przeciwniczką usg sama podczas ciąży miałam 22 razy [emoji1787]

reklama
No to dobrze wiedzieć znajomej lekarz mówił że to 3d też nagrzewa, ja nie jestem przeciwniczką usg sama podczas ciąży miałam 22 razy [emoji1787]

Nie nagrzewa:) Pytałam lekarza, mamaginekolog też o tym ostatnio napisała w odpowiedzi na pytanie jakiejś pani. To jest po prostu zmiana trybu, robione dosłownie w ten sam sposób co normalne usg i w większości po prostu zdjęcie 2d zmieniane jest na 3D.

Ciąża wysokiego ryzyka, miałam schizy i na początku chodziłam co 2 tygodnie. Wypadło kilka wizyt na ip w szpitalu, prenatalne i się uskładało 22 [emoji2368] ostatnie przed samym porodem

Rozwiązanie
reklama
Do góry