reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG 4D aktualnie

Sasola

Początkująca w BB
Drogie mamy!

Czy orientuje się się gdzie w Krakowie wykonam badanie USG prenatalne III trymestru ale 4D ?
Chodzi mi o USG kolorowe (nie czarno białe) - jeśli mam już płacić to chciałabym cokolwiek zobaczyć 😜

Szukam w internecie ale już w trzech pracowniach dostałam informację że nie wykonują 4D mimo że w internecie jest i formacja że robią... 😵‍💫

Może któras z Was robiła w ciągu ostatniego roku gdzieś w Krakowie to badanie z opcją 4D?

reklama
NIe - żadne z tych USG nie jest w kolorze....

W kolorze to możesz sobie USG Dopplera zrobić... Aby zobaczyć przepływy...

NIe - żadne z tych USG nie jest w kolorze....

W kolorze to możesz sobie USG Dopplera zrobić... Aby zobaczyć przepływy...
Jak nie...
2d to standardowe czarno białe... :/
Chodzi mi inną opcję koloru...
Przecież robiłam takie USG 12 lat temu i nagle co? Nagle nie istnieje...?

Ale to w zasadzie mają wszystkie USG 3D i 4D.
One nie mają opcji wyboru koloru. Po prostu są w odcieniu pomarańczowego/brązu, zamiast w odcieniach szarości.

Co prawda Warszawa, ale dla mnie to trochę niemożliwe żeby nie było takich opcji w Krakowie. Obstawiam, że jakieś 99% prywatnych gabinetów ma taką opcję (u mnie nawet na NFZ) więc tego jest setki
Uwierz że sama jestem w szoku bo dzwonilam w pierwszej kolejności do poradni gdzie robiłam 12 lat temu badanie 3D z myślą że może tam zrobię 4D w ostateczności 3D bo było to przeze mnie sprawdzone miejsce i mam z tamtad naprawdę ładne zdjęcie twarzy dziecka natomiast... Dowiedziałam się dziś że nie robią takiego USG :/
Fakt Pani musiała to sprawdzić - może źle coś doczytała w papierach, ale powiedziała że nie robią ani 4d ani 3d gdzie tak jak mówię 12 lat temu tam robilam 🤷

W innej poradni powiedzieli, że nie mają specjalisty mimo że online reklamują się jako 4d full HD 😱

reklama
Nigdy nie spotkałam się z takim nazewnictwem. Może stąd tak Ci odpowiadali, że nie mają, bo nie mieli pojęcia o czym mówisz.

Do góry