reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG 3D/4D - jak to wygląda :)

reklama
Ja właśnie dzwoniłam i dowiadywałam się ile dokładnie kosztuje to USG 3D :-)

Od swojego ginka dostałam takie namiary do Rudy Śląskiej bo pytałam się go gdzie mogę takie USG zrobić:-)

I wygląda to tak, ze 180zł kosztuje USG 3D + 20zł płytka z nagraniem + 90zł USG 4D czyli w sumie 290 zł całość...dokładnie bada się maleństwo...mierzy... :tak: Samego USG3D odzdzielnie nie robią tylko w takim zestawie...czyli zasadniczo jest to USG 4D czyli w czasie rzeczywistym maluszka się oglada :-)

Zapisać mogę się właśnie gdzieś na poczatek czerwca....jeszcze muszę to obgadać z Pięknisiem, bo to jednak dużo kaski jest :eek::happy: Ale ja bym baaaaardzo chciała iść na to badanko :-) Muszę go nakusić...moze połowę ja zapłacę, a połowę on... :-p Bo z mojej cienkiej wypłaty to sama tego nie chce za bardzo płacić :happy:

Julinko nie wiem czy Kraków by Ci odpowiadał, ale tam gdzie ja się zapisałam tj Klinika leczenia niepłodności na ul. Białoprądnickiej mają podobno super usg i cały zestaw badań czyli usg 3D, 4D, płytka i opis papierowy kosztuje 210 zł.

Julinko - to bardzo dużo masz płacić:szok:, bo ja tak piszę usg 3d, ale mam na myśli cały zestaw i płaciłam tylko 180zł. Też oglądałam małego na żywo i dostałam 3 zdjęcia plus płytkę z nagraniem.No ale widzisz w każdym mieście inna cena.

Ja idę na usg 3d ale dopiero po 22 tyg. Właśnie się orientuję ile to kosztuje i gdzie mogę to zrobić :-)

moj gin wlaczyl 3 g i szczerze to na moim etapie srednio co widac
fajniej jest 3 d jak juz widac dobrze twarzyczke jak juz taka prawidlowo rozwinieta
bo teraz to sredniawo takie oczodoly widac
takze ja poki co wstrzymam sie z 3d dla mojej przyjemnosci

Ja widziałam 3D z 18 tc i było super widać. Włąśnie twarzyczka była już bardzo wyraźnie widoczna.
Poza tym właśnie między 18 a 22 tc zalecane jest usg połówkowe...

oj nie wiem jak to jest
ale usg polowkowe przewaznie się robi na 2d i ja bede miala takowe za 2 tyg bo moj robi w 22 tyg ale pewnie przelaczy na 3d zeby to i owo zobaczyc

reklama
Dziewczyny powiedzcie gdzie można zrobić jeszcze te USG4D, bo te 290 zł to faktycnzie lekka przesada i szukam gdzieś indziej taniej :tak:

Sunrise Ten Kraków by mi nawet pasował...moze nie jest blisko, ale byśmy przy okazji miasto pozwiedzali :-)

Ja jestem z Tarnowskich Gór...dziewczyny gdzie tu jest w pobliżu USG4D, bo w tej Rudzie Śląskiej jest stanowczo za drogo....te 200zł jestem gotowa wydać, ale 300...przesada :angry:

Do góry