reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki naszych pociech

A ja zrobię tort sernikowy, tzn. z serków homo z galaretką, zeby były sztywne- różne kolory serków poprzekładam biszkoptem a na górze mam ambitny pomysł namalowania jakiegoś misia... kontury czekoladowe a wypełnienie masami różnokolorowymi.... boki torta też masą "pomaluję". Ciekawe jak mi to wyjdzie...:-p:baffled:

reklama
Rany kobitki, Wy nadal tak zalujecie swoim brzdacom w jedzeniu( nie liczac alergikow oczywiscie):sorry2::-D
Julka je juz naprawde wszystko!!! A torta zje i nie tylko biszkopcika....

Torcik zamawiam w zaprzyjaznionej cukierni;-):-p

Staś też je wszystko, ale sernik z ciast lubi najbardziej:tak: Dlatego taki właśnie tort będzie:tak: A nie dlatego, że innego nie może:-p

Ja Oliwce też daję już prawie wszystko do jedzenia. Kremu z tortu nie dam jej za dużo tylko dlatego, że będzie ze świeżego zwykłego mleka krowiego, a na takie zwykłe mleko mała reaguje jeszcze krostkami, natomiast wszystkie inne jego przetwory może spokojnie jeść bez śladów uczulenia.

reklama
a Szymek jesc to nie je wszystkiego tylko kosztuje. nie daje mu jednak czegos bez sensu typu frytki czekolady lizaka owszem wczoraj soatal lyzeczke kremowki ubitej i byla pycha bo chcial jeszcze ale po co. moze i przesadzam i tlumacze to tym ze to moj pierwszy promyczek ale chyba mu tym nie zaszkodze a moze nawe pomoge. nie daje mu tez cytrusow bo co w nich dobrego po za chemia wole dac mu jablko lub malinki
a co do torta to ja dla Szymka robie tort extra piszkop w ksztalcie misia aby sam go rekoma rozdziabał w koncu to jego dzien :)

no i na koniec obiecany prościuch: tort bezowy cynamonowy
5 bialek ubic na sztywno w drugiej misce wymieszac 2 łyżeczki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej, 2 łyżeczki cynamonu, 275g cukru do ubitych na sztywno bialek dodać dwie łyżki sypkich produktów i ubic znow na sztywno - to ważne i później dodawać po około 5-6 łyżek stopniowo reszty sypkich i na koniec 2 łyżeczki octu winnego ( to on powoduje że w bezie jest taki jakiby karmel) no i trochę ubic ale cukier ma być wyczuwalny wiec nie za długo aby wszystko sie połączyło. nagrzać piekarnik z termoobiegiem 140-150 i wyłożyć plaszki papierem narysować kolo ( lub na oko ) rozłożyć masę na dwie części i do pieca na 1 godzinę następnie wyłączyc piekarnik uchylić go i zostawić bezy az wystygną. dlatego warto zrobić je wieczorem dzień wcześniej.
no i wyszarczy juz ostudzone bezy posmarować lekko dzemem jakimś kwaśnym na to ubita kremówa z cukrem i gotowe.
a to fotka z wczoraj robiłam go dla męża na urodziny

Do góry