reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uroda -nasza waga, wymiary, kosmetyki, powrót do formy

u mnie z wypadaniem wlosow coraz lepiej ;-)

teraz mam inny problem.... kiedys pisalyscie o sposobach na piersi przy konczeniu karmienia piersia... do tej pory odciagalam raz dziennie po niecale 10 ml i juz uznalam ze mam dosc, bo tego nawet Mackowi trudno bylo podac ( a najczesciej zapominalam mu podawac to mleczko), no i teraz dwa dni nie odciagam pokarmu... troszke kropelek samo wyplywa z piersi i nie wiem co z nimi robic? odciagnac jeszcze? zostawic tak jak jest? piersi mam miekkie ale troszke zaczynaja bolec (znacie na to sposob?)
Byc moze bol piersi bierze sie od miesiaczki bo teraz mam pierwsza taka mega miesiaczke z ogromnym bolem brzucha :zawstydzona/y: do tej pory od pologu mialam tylko bezbolesne co 2 tyg krwawienia... a teraz zwijam sie z bolu :dry::cool2:

reklama
nimfii, mnie pod koniec tez bolały piersi, nawet jak były miekkie - miałam takie uczucie jakby były posiniaczone. odciaganie na to nie pomagało, wiec tego nie robilam. odciagałam tylko jak zrobilo mi sie zgrubienie z boku piersi - okazało sie,ze to był jakis przytkany kanalik, który trza było rozmasować pod prysznicem. wiec jak są miękkie i nie chcesz juz karmic, to nie odciągaj mleka. ja nie karmie już od ponad m-ca, a stale troche mleka jest - nawet nie tylko kropelek, ale nawet tryśnie jak nacisne :-) ale juz wcale nie bolą. na okres stale czekam, wiec nie wiem na ile ból cycków ma u Ciebie z tym związek...

nimfi tak jak labudka pisze ja tez nic nie robilam do momentu kiedy zrobilo mi sie jakies zgrubienie i bolalo woiec pod prysznicem troszeczke sciagalam mleczko.i tak ze dwa razy w tygodniu zrobilam i koniec. ale za to ja jeszcze nie mam okresu :baffled: i nie wiem co jest grane bo karmic skonczylam jakis miesiac temu :confused:

dzieki dziewczyny ;-) na razie nic z tym nie robie :tak: piersi mi sie zmienijszyly o kolejny rozmiar :shocked2: mam teraz miseczke B :-p no ale lepiej tak niz zeby byly wiszace flaki :sorry2:

dziewczyny, a jak u Was z rozmiarem piersi po zakończeniu karmienia? ja przed ciążą miałam jakieś C-D (zależy od firmy). w ciąży zrobiły się OGROMNE! nie mam rozstępów, teraz noszę stanik E i jestem przerażona. czy to możliwe że po zakończeniu karmienia zrobią się mniejsze? nawet mniejsze niż przed ciążą? pewnie wpływ ma na to również to, że zostało mi jeszcze parę kilo do zrzucenia. jestem załamana, mam nadzieję, że nie zostanę z takimi "cycorami" do końca życia:no:

u mnie z piersiami dziwnie dosc :sorry2:
przed ciaza mialam miseczke B-C; w ciazy i przy karmieniu mialam miseczke D, gdy konczylam karmic piersia (odciagalam laktatorem) wisialy mi piersi i miseczk B sie kwalifikowala a teraz gdy juz nie karmie znow mam miseczke C i sie troszke podniosly ;-)

Byc moze bol piersi bierze sie od miesiaczki bo teraz mam pierwsza taka mega miesiaczke z ogromnym bolem brzucha :zawstydzona/y: do tej pory od pologu mialam tylko bezbolesne co 2 tyg krwawienia... a teraz zwijam sie z bolu :dry::cool2:
nimfii spadłaś mi dzis jak gwiazdka z nieba:-D. Od trzech dni bolą mnie cyce ( a karmie) i do tego ogromny ból brzucha i krzyża. Kurna... niczym jakbym rodziła :baffled:. Po naciśnieciu dołu brucha macica nawala jak po porodzie:-:)dry:. Pierwszy i ostatni okres dostałam równo miesiąc temu i dlatego właśnie myslę , ze to przed okresowe megastyczne mam objawy:wściekła/y:. Mąż siłą do lekarza chce mnie dziś zaciągnąć... ale skoro ty też masz takie objawy:sorry2:... To poczekam jeszcze kilka dni.:tak:

-j- z tym ze mnie przed miesiaczka nic nie boli ;-) dopiero jak zacznie sie krwawienie takie na maxa to dwa dni sie zwijam z bolu ... teraz juz koniec krwawien wiec jest bezboleznie :tak:

wiaodomo ze kazda z nas inaczej przechodzi napiecie przedmisiaczkowe wiec moze u ciebie jest to z tym zwiazane ;-) zobaczysz za kilka dni czy cos z tego "wyjdzie":tak:

reklama
a czy którąś z Was bolą kolana przy siadaniu, wstawaniu i wchodzeniu po schodach? mnie boli odkad urodzilam i myslalam,ze ma to związek z karmieniem i bezmleczną dietą, ale już nie karmie, jem normalnie i nadal boli - tak jakby kolana były non-stop przemęczone...nie wiem czy isc z tym do lekarza czy to może jest normalne po ciązy, porodzie i karmieniu...jest to dosc upierdliwe bo wstajac czy siadajac robie to dosyc powoli, z grymasem na twarzy i wygladam jak staruszka :baffled:

Do góry