E. Słotwińska-Rosłanowska
Ekspert BB. Prawniczka
Wykaz wraz z wyjaśnieniem jest na przykład tutaj: Jak złożyć wniosek o zasiłek rodzinny - Zasiłki - Pomoc Społeczna - Wieszjak.pl
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzoo dziękuje również za ostatnia odpowiedz.
chciałabym jeszcze spytać, bo z tego co pamiętam przy składaniu pierwszy raz wniosku do zasiłku rodzinnego było potrzebne zaświadczenie od kiedy do kiedy mam umowe na urlop wychowawczy, czy teraz do nowego wniosku bedzie równiez mi potrzebne takie zaświadczenie?
Mogłaby Pani iść na taki urlop do końca 2012 roku.Około października 2011 teoretycznie mogłabym iść na urlop wychowawczy ponieważ umowę o pracę mam do końca 2012 roku.
Nie wiem, bo nie znam Pani dochodów. By móc pobierać dodatek nalezy być uprawnionym do zasiłku rodzinnego, a uprawnione są rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 504 zł/m-c netto.Czy będzie należał mi się : dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego?
400 zł/m-ci ile on wynosi?
Najpier nalezy wnioskować o zasiłek rodzinnykiedy muszę go załatwiać i gdzie?
Poza tymi, które potrzebne są do uzyskania zasiłku rodzinnego należy mieć zaświadczenie od pracodawcy o tym w jakim okresie przebywa Pani na urlopie.jakie dokumenty będą mi potrzebne?