reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Upały i nasze Skarby...

reklama
A mój Maksiu biedny w te upały jeszcze musi smarowidła na buzi i ciałku znosić ::)
walczymy z wstrętną skazą...
jest ciut lepiej

anian pisze:
a u nas sudocrem jest w codziennym użytku. I jak do tej pory było tylko jedno zaczerwienienie :D

To tak jak u nas :) A pieluszkę Filip ma prawie caly czas, bo uwielbia robić niespodziewane siku, osikując maksymalnie wszytsko dookoła....

A Jaś, o dziwo, znosi upały całkiem nieźle. Fakt, ze w dzień raczej trzymam go w domu (na dole jest względnie przyjemnie), a na dwór wychodzimy dopiero pod wieczór. No i czasem jakaś kąpiel w ciągu dnia na odświeżenie.
Ale jak raz musiałam wyskoczyć do sklepu i zabrałam Jasia ze sobą, to po tych 40 minutach wyglądał jak nieprzytomny  ::)

a u mnie dalej przez te upały dramat, Maciula śpi w dzień góra 15 minut, potem się budzi i ciągle marudzi albo płacze, w nocy śpi do ok 4 a potem już nie chce, próbowałam wszelkich sposobów ulżenia mu ale skutkuje tylko wycieczka do marketu z klimą, tam mały śpi jak suseł ::)

Fionka - całe szczęście w Warszawie marketów mnóstwo - a teraz jszcze wyprzedaże ;D

my z powodu upałów przełożyliśmy szczepienie - na czas bliżej nieokreślony, tzn. aż zrobi się chłodniej;
Krzymek, jak jest mu za gorąco drze się w niebogłosy - Piotrek kupił mi takie dwa wiatraczki na baterie abym mogła go chłodzić - trochę pomaga

Kamil nawetdobrze znosi upały. Cały dzień z niewielkimi przerwami w ogrodzie w cieniu oczywiście w altance albo pod modrzewiem - uwielbia to. W nocy śpi od 20 do 7 to i tak nie źle, budzi sie raz na jedzonko i rano budzi mnie gadaniem do miśków. W dzień mało śpi ale przeciesz nie da sie spać skoro na świecie tyle ciekawych rzeczy. :)

My ewakuowaliśmy się przez upaly do starego mieszkania - kamienica i tam zawsze jest przyjemny chłodek ( w nocy 23 stopnie) ale Kuba strajkował.
Przez trzy dni koszmar , bek bek bek nie mogłam iść do łazienki cały czas na rękach. Moje dziecko nie lubi zmian , musiałam spakować manatki i spowrotem do piekiełka. Tu jest strasznie gorąco ale u siebe znów pojawił się usmiech na buźce Kubuli. No cóż wiadomo kto u nas rządzi ;)

iwosz pisze:
Fionka - całe szczęście w Warszawie marketów mnóstwo - a teraz jszcze wyprzedaże  ;D

my z powodu upałów przełożyliśmy szczepienie - na czas bliżej nieokreślony, tzn. aż zrobi się chłodniej;
Krzymek, jak jest mu za gorąco drze się w niebogłosy - Piotrek kupił mi takie dwa wiatraczki na baterie abym mogła go chłodzić - trochę pomaga

właśnie iwosz całe szczęście ;D, dzisiaj zaliczyliśmy carefure, bo była promocja pampersów, kupiłam też herbatkę hippa jabłko z melisą.........pychota, Maciulo nie chciał się oderwać i wybębnił 100 ml za jednym razem, a i kupiłam wreszcie zwykłe gryzako grzechotki i jutro zobaczymy jjak się spiszą

a tak z innej beki , to nasze realia chyba nigdy nie skończą mnie zadziwiać, będąc w carefure chciałam kupić zgrzewkę wody żywiec 1,5 litra ale patrzę stoją tylko takie nowe opakowania po 1 litrze więc grzecznie pytam pana z obsługi czy nie ma tych 1,5 litrowych, a pan że nie, na to mój mąż pokazując mało grzecznie paluchem na górne regały do których nawet on nie dosięga (ma 192) pyta a to co? patrzę cała góra zapełniona 1,5 litrowym żywcem  ::) ::) ::) i wyobraźcie sobie co pan nam odpowiedział.........że to DEKORACJA i jemu NIE WOLNO tego ruszać, bo ma ZABRONIONE ::) już pomijam fakt, że pan był kompletnie niedoinformowany co ma u siebie na dziale, bo woda ta była tyle, że w promocyjnej alei..........tak więc drogie panie jak będziecie robiły zakupy, to uważajcie żeby nie naruszyć dekoracji ::) ;D

reklama
aqua no proszę! taki mały a już uparciuch i niepopuści do póki nie postawi na swoim ;D

Maks nienajgorzej znosi upały tylko dziś miał jakiś gorszy dzień..  nie mógł długo zasnąć i jakiś marudny był a wieczorem to nawed podczas kąpieli płakał choć normalnie uwielbia się pluskać ::)

Do góry