reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Upadek z kanapy

Hej mamusie jak zawsze można liczyć na waszą odpowiedź.
Synek miesiąc temu spadł z kanapy . prosto glowa na kafelki. Na szczęście nic poważnego się nie stalo, ale nabił wielkiego guza. No i do tej pory ma jeszcze takie zgrubienie. Czy to jest normalne czy taki krwiak iść z tym do lekarza? długo sie wchłania czy tak juz zostanie?
Ps. Wstawiam zdjecie od razu po upadku i teraz mam nadzieję że widoczne zdjęcie

Załączniki

• IMG_20210419_185404.jpg
    IMG_20210419_185404.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 517
  • IMG_20210327_025113.jpg
    IMG_20210327_025113.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 211
reklama
Mój Synek 7 mies. spadł w nocy z łózka. Polała się krew koło ust. Strasznie się przestraszyłam. Wszystko się zagoiło ale ma jakby bliznę nad ustami i na wardze. Myślicie, że to z czasem zniknie? To było ze 3 tygodnie temu a ja do dziś przeżywam i ciągle mam czarne scenariusze.

Mój Synek 7 mies. spadł w nocy z łózka. Polała się krew koło ust. Strasznie się przestraszyłam. Wszystko się zagoiło ale ma jakby bliznę nad ustami i na wardze. Myślicie, że to z czasem zniknie? To było ze 3 tygodnie temu a ja do dziś przeżywam i ciągle mam czarne scenariusze.
Na spokoooojnie.
Nigdy za dziecka się nie skaleczyłaś ? Nie miałaś obdartych kolan, nie spadłaś z roweru , nie miałaś obdartej brody podczas upadku w biegu na chodniku ?

Skaleczyłam itp. I są blizny.. boję się i nie chciałbym aby mój Synuś jest miał tym bardziej na buzi..

W naszym przypadku syn dwa razy (jak się później okazało) niegroźnie spadł z wysokiego łóżka kontynentalnego, wpadłam w panikę i za każdym razem kończyło się wizytą u lekarza czy nie ma złamań, czy z główką wszystko ok, czy nie jest pęknięta.
Niestety, nasz osteopata twierdzi że każdy taki upadek niesie za sobą konsekwencje.

W naszym przypadku syn dwa razy (jak się później okazało) niegroźnie spadł z wysokiego łóżka kontynentalnego, wpadłam w panikę i za każdym razem kończyło się wizytą u lekarza czy nie ma złamań, czy z główką wszystko ok, czy nie jest pęknięta.
Niestety, nasz osteopata twierdzi że każdy taki upadek niesie za sobą konsekwencje.
Jakie np?

reklama
Moj syn uderzył wargą o plastikowy kosz jak mial 8 miesiecy i niestety dzis w wieku 8 lat nadal ma blizne, nie jakos wielką ale ślad został. Tez sie zamartwialam ze to na buzi itd ale niestety wypadki sie zdarzają, nie na wszystko mamy wplyw

Do góry