reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umowa o pracę.

Dziękuję dziewczyby za odpowiedzi.
Praca jest w sklepie spożywczym. Dziewczyby pracujące tam mówią że miesięcznie zarabiają około 2 tys netto.
Poszłam tam bo już nie mogłam znieść siedzenia w domu i rozpamiętywania tragicznych dla mnie zdarzeń.
Od czerwca mam wrócić do swojej pracy, ale siedząc w domu do czerwca bym oszalała.

Chociaż teraz się zastanawiam nad tą pracą...

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyby za odpowiedzi.
Praca jest w sklepie spożywczym. Dziewczyby pracujące tam mówią że miesięcznie zarabiają około 2 tys netto.
Poszłam tam bo już nie mogłam znieść siedzenia w domu i rozpamiętywania tragicznych dla mnie zdarzeń.
Od czerwca mam wrócić do swojej pracy, ale siedząc w domu do czerwca bym oszalała.

Chociaż teraz się zastanawiam nad tą pracą...

No to jak 2000tys zarabiają to czemu masz na umowie 700zl...

No to jak 2000tys zarabiają to czemu masz na umowie 700zl...
Bo 1300 zł to jest 5 % od utargu + 700 zł podstawy = 2 tys.

Jutro pojadę do Zus i zapytam, chyba tak będzie najłatwiej.

Dziękuję wszystkim za odp.
Pozdrawiam.

No to masz na umowie 2 tys czy ile bo juz sie pogubilam?
Nie wiem gdzie się zgubiłaś. W pierwszym poście pisałam że na umowie mam 700 zł + 5 % utargu.

A w drugim poście wytłumaczyłam że 700 zł + 1300 zł ( czyli procent od utargu ) = 2000 zł wypłaty.

Ale zapis na umowie jest 700 zł + 5 procent od utargu.

reklama
Wydaje mi się, że będziesz dostawała na L4 ciążowym 100% średniej wypłaty z ostatnich 12 miesięcy (jak pracujesz krócej to z tylu miesięcy ile pracujesz). Umowa umową, ale L4 i macierzyńskie są naliczane od wypłat od których odprowadzana jest składka.

Do góry