reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ulewnie u 4 miesięcznego bobaska

jamajka*

Zaangażowana w BB
Miasto
sosnowiec
Cześć Dziewczyny mam pytanko mój 4 miesięczny syn ciągle ulewa (karmie go piersią). Dowiedziałam się od lekarza że do 4 miesiąca ulewanie powinno minąć a jak nie to potrzebna będzie wizyta u gastrologa. Domyślam się że może ulewanie u mojego synka jest spowodowane bardzo łapczywym jedzeniem ale bardzo się martwię że może być to coś innego a na dodatek ma często zaparcia (dietę matki karmiącej staram się pilnować). Niedawno minęły mu koleczki i tu znowu coś nowego. Poradźcie mi coś jeśli która z was miała tez taki problem.

reklama
Cześć, powinnam cie pocieszyc bo ulewanie nie musi sie skończyć jak bobas ma 4 miesiące to nie kalendarz szczepień że są wyznaczone daty kolejnych dawek. Moja córka skończyła ulewać jak miałą ponad 5 miesięcy i nawet mi przez myśl nie przemkło ze może jest coś nie tak, po prostu jadła z cyca jak najęta więcej niż mieścił jej żołądek i tyle. Moim zdaniem jest wszystko ok z Twoim bobasem

Pociesze Cie, ze moja skonczyla 5 miesiecy, i tez w dalszym ciagu ulewa... I tak jak u poprzedniczki, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze cos jest nie tak... Nie bede z nia biegac po lekarzach, no chyba, ze bedzie to trwalo nastepnych pare miesiecy... Moim zdaniem wszystko jest w porzadku

Jamajka jeśli temu ulewaniu nie towarzyszy wysiłek, dyskomfort, dziecko nie płacze i dobrze przybiera na wadze to raczej nie masz powodu do niepokoju.

Moja corka ma 5 miesiecy i jest na butli.Tez ulewa ale lekarz powiedzial ze przestanie ulewac az sama zacznie siadac.

Spokojnie, moja córka też ulewała chyba aż do 9 miesiąca, z tym że z miesiąca na miesiąc mniej. Nie wiem co to za lekarz, że uważa to za coś niepokojącego, chyba że właśnie nie przybiera na wadze, męczy się czy coś w tym guście to może wymagać leczenia.

Dzięki Dziewczyny Krzyś bardzo dobrze przybiera na wadze więc macie racje ze nie ma się o co martwić już wystarczająco się nabiegaliśmy po lekarzach. Jeszcze raz dziękuje:-)

Też myślę, ze to ulewanie może wynikać z wielkiej miłości do cyca ;-) Jak mój synuś był przez jakis czas na butli i na cycu, to po butli nie ulewał, a po cycu owszem

reklama
Koleżanki synek do 6 miesiąca tak ulewał, że po kazdym karmieniu (butla) biegali za nim z pieluchą, ręcznikiem albo czymś tam do wycierania :p czasem to tak chlustał, że wydawało sie, jakby wszystko co zjadł, wyrzucił z siebie. Kolezanka bała sie, że nie będzie jej rósł przez to że organizm nie przyjmuje jedzonka. Teraz ma 8 miesięcy, jest zdrowym, wesołym chłopcem, a przede wszystkim ma wilczy apetyt i pieknie je, a jak na swój wiek jest bardzo duży- wszyscy biorą go za roczniaka :) Nie martw sie, na pewno minie!

Do góry