reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ukąszenia owadów

polciaska

Zaciekawiona BB
Mamusie co na swędzenie, bo już mi pomysły się skończyły. Wykupiłam pół apteki, a jak młodego coś ugryzie to nic nie działa. Domowe sposby też testowane

reklama
Rozwiązanie
Nie jestem pediatrą, ale po ukąszeniach wapno i fenistil. Jak nie pomaga to lekarz rodzinny i lek p/histaminowy np. Clemastinum, Allertec. A jak to nie pomaga to steryd miejscowo.
Zupełnie inaczej u dzieci uczulonych, wtedy to w ogóle trzeba zgodnie z zaleceniami lekarzy.
Dziewczyny, podpinam się pod temat, na moje dziecko też nic nie działa, myślałam żeby sobie bite away kupić ale niewiele opinii znalazłam w necie :( może jest tutaj jakaś mamusia która to posiada?

Też własnie myślę o bite away. Znajoma sobie chwali, ma dwoje alergików w domu, więc żadnej chemii nie może stosować na skórę. A przy zastosowaniu tego urządzenia od razu po ukąszeniu praktycznie nie ma śladu i nic nie swędzi.

Nie jestem pediatrą, ale po ukąszeniach wapno i fenistil. Jak nie pomaga to lekarz rodzinny i lek p/histaminowy np. Clemastinum, Allertec. A jak to nie pomaga to steryd miejscowo.
Zupełnie inaczej u dzieci uczulonych, wtedy to w ogóle trzeba zgodnie z zaleceniami lekarzy.

Rozwiązanie