reklama
D
Deleted member 176021
Gość
A masz 100 proc pewnosci,kiedy owu ci przypadła?Próbuje ratować nadzieje
Czy jeśli 9 dni po owulacji beta hcg wynosi <0,1 to jest jeszcze choćby cień szansy ze jednak to się zmieni? Czy na tym etapie powinna Choc minimalnie rosnąć?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli nie doszło do implantacji, to beta może być <0,1.
To, że owulacja była 9dni temu jeszcze nie przesądza o wszystkim - należałoby wiedzieć kiedy doszło do zagnieżdżenia (beta hcg pojawia się po 48h od tego momentu) a zagnieżdżenia ma miejsce pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji. Zatem beta hcg najwcześniej pojawi się 8 dnia po owulacji, a najpóźniej 14.
Jeśli nie miałaś monitoringu, to możesz jedynie przypuszczać kiedy owulacja była.
Badanie, by było wiarygodne powinnaś zrobić w dniu spodziewanej miesiączki.
To, że owulacja była 9dni temu jeszcze nie przesądza o wszystkim - należałoby wiedzieć kiedy doszło do zagnieżdżenia (beta hcg pojawia się po 48h od tego momentu) a zagnieżdżenia ma miejsce pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji. Zatem beta hcg najwcześniej pojawi się 8 dnia po owulacji, a najpóźniej 14.
Jeśli nie miałaś monitoringu, to możesz jedynie przypuszczać kiedy owulacja była.
Badanie, by było wiarygodne powinnaś zrobić w dniu spodziewanej miesiączki.
witam Zaczne od poczatku Okres mialam 27 lipca ale w sierpniu jakos dziwnie bylam zmeczona wiec 23 zrobilam bete <1,2 mysle ok czyli nie jestem powtrzylam test w dniu spodziewanej miesiaczki 27.08 test negatywny wczoraj tzn 4.09 zrobilam test wieczorem pojawily sie 2 kreski wybieglam z lazienki pokazalam narzeczonemu oboje bylismy w szoku ale kreska po okolo 1,5 minuty zniknela zostal po niej slad a jak zdjelam obudowe testu kreska byla jakby przesunieta wiec na tescie zrobily sie jakby trzy kreski choc ta gdzie powinna byc jest ledwo widoczna tak jakby biala kreska cien cienia dzis rano zrobilam test plytkowy i znow sytuacja nie jasna kreska bardzo cienka i ledwo widoczna i dzis beta <1,2 okresu nie ma i nie wiem co mam myslec wizyte u ginekologa mam dopiero 12 wrzesnia Co o tym myslicie ??
Witam!
Mam podobna sytuacje. Okres mialam 12sierpnia. Od 15 do 22 staralismy sie z mezem jak wariaci. Owulacja powinna byc okolo 25-27 sierpnia. Cykle 28-29dni.
Od poczatku września czuję się, jakby okres lada chwila mial nadejsc. 3 i 4wrzesnia pojawili sie plamienie, brazowe. Wczoraj wieczorwm pojawila sie krew. Wygladala jak menstruacyjna..rano 6 wrzesnia byla kropla, moze dwie i tyle. Do tej pory nic. Oczywiscie robilam wczesniej testy, bo jestem w goracej wodzie kapana..mialam intuicje, ze to ciaza. Niestety, testu ujemne, beta rowna 0. Okres powinien byc za 2dni. Piersi mam jak 2wielkie kule, zauwazylam mase duzch naczyc krwionosnych na biuscie... zazwyczaj jak pojawialo sie krwawienie to piersi przestawaly byc obrzmiale.. a tu niby krwawienie bylo...a piersi nadal jak bomby.
Cos jest nie tak, czy az taka chec bycia w ciazy moze tak namieszac w moim organizmie???
W przyszla srode do ginekologa.
Pisze tutaj chyba tylko po to, zeby mi ktos dobitnie powiedZial: laska, nie jestes w ciazy!
Mam podobna sytuacje. Okres mialam 12sierpnia. Od 15 do 22 staralismy sie z mezem jak wariaci. Owulacja powinna byc okolo 25-27 sierpnia. Cykle 28-29dni.
Od poczatku września czuję się, jakby okres lada chwila mial nadejsc. 3 i 4wrzesnia pojawili sie plamienie, brazowe. Wczoraj wieczorwm pojawila sie krew. Wygladala jak menstruacyjna..rano 6 wrzesnia byla kropla, moze dwie i tyle. Do tej pory nic. Oczywiscie robilam wczesniej testy, bo jestem w goracej wodzie kapana..mialam intuicje, ze to ciaza. Niestety, testu ujemne, beta rowna 0. Okres powinien byc za 2dni. Piersi mam jak 2wielkie kule, zauwazylam mase duzch naczyc krwionosnych na biuscie... zazwyczaj jak pojawialo sie krwawienie to piersi przestawaly byc obrzmiale.. a tu niby krwawienie bylo...a piersi nadal jak bomby.
Cos jest nie tak, czy az taka chec bycia w ciazy moze tak namieszac w moim organizmie???
W przyszla srode do ginekologa.
Pisze tutaj chyba tylko po to, zeby mi ktos dobitnie powiedZial: laska, nie jestes w ciazy!
Gosiaczeek
Początkująca w BB
Hej 1. 10 2021 robilam bete i wyszedl wynik <0.1 a teraz zeobilam i wyszlo <1.2 co to oznacza ?
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
Hej 1. 10 2021 robilam bete i wyszedl wynik QUOTE]Ani wtedy ani teraz w ciąży nie jesteś.
Gosiaczeek
Początkująca w BB
To dlaczego qysly dwa inne wynikj od czego to zalezy ?
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
Od laboratorium, aparatu itp. Każdy wynik poniżej 5 brak ciąży. Zreszta na pewno przy wyniku masz widełki od jakiego wyniku jest ciąża.To dlaczego qysly dwa inne wynikj od czego to zalezy ?
reklama
Gosiaczeek
Początkująca w BB
Osttnio mialam jakas dziwna 3 dniowa miesiaczke wiec stad test i beta bo trwala niecale 3 dni byla mniej obfita