My dorośli powinniśmy sami napierw próbować tego co chcemy żeby dzieci miały . Takie kaski noszą np. bokserzy, jest w nich bardzo ciepło i nie wygodnie nie da się w tym chodzić praktycznie cały czas.. Owszem chroni głowę, ale dzieci często sobie to zdejmują bo im najwyraźniej przeszkadza. Ps. Mi to przeszło przez myśl bo w mieszkaniu mam kamień na 2 ścianach , ale na szczęście szybko zmieniłam zdanie.Tak mam dziecko. Jak był na etapie przywracania się, można powiedzieć, że był "bezkolizyjnym" dzieckiem. Jakoś śmieszne wydają mi się te plecaczki czy kaski, ale pewnie inaczej bym mówiła, gdyby dziecko często uderzalo głową o podłogę.
reklama
Drogie mamy mam pytanie Córka wczoraj zleciała z krzesła i głowa uderzyła o ziemie , przez chwile była zapowietrzona i przestraszona tym wypadkiem , zadzwoniłam na sor na którym powiedzieli ze mam ja 24 obserwować , oczywiście jak wstała nic się nie działo mowila ze dobrze się czuje bawiła malowała i pamietała przebieg zdarzeń , dziś tez jest wszystko wporzadku po za guzem którego ma , dostałam skierowanie na rtg czaszki gdybym chciała sprawdzić ?
Co mam zrobić w tym wypadku? Czy mam się bać ze to wstrząs mózgu?
????
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Skoro córka zachowuje się normalnie po całej dobie od uderzenia, to raczej nic się jej poważnego nie stało.Co mam zrobić w tym wypadku? Czy mam się bać ze to wstrząs mózgu?