reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uderzenie w brzuch.

Cześć dziewczyny! Aktualnie 36 tydz, dziś będąc w sklepie bramki wypuszczające uderzyły mnie w bok brzucha. Trochę zabolało.. ale po chwili przestało. Odrazu jak przyjechałam ze sklepu musiałam się położyć żeby sprawdzić czy się rusza.. i mam wrazenie ze „dostając klapsa w pupę” zaczęła być bardziej aktywniejsza niż przed uderzeniem. Czy powinnam się martwić jej aktywnością ?

reklama
Cześć dziewczyny! Aktualnie 36 tydz, dziś będąc w sklepie bramki wypuszczające uderzyły mnie w bok brzucha. Trochę zabolało.. ale po chwili przestało. Odrazu jak przyjechałam ze sklepu musiałam się położyć żeby sprawdzić czy się rusza.. i mam wrazenie ze „dostając klapsa w pupę” zaczęła być bardziej aktywniejsza niż przed uderzeniem. Czy powinnam się martwić jej aktywnością ?
Dodam ze wizytę u lekarza mam za 2 dni ;p

Może jestem przewrażliwiona, ale ja podjechałabym na IP sprawdzić czy na pewno wszystko ok. Ale to ja. Jeżeli czujesz, że wizyta za 2 dni wystarczy to luz :)

Ja bym bardziej się martwiła gdyby dziecko przestało się ruszać. Jeżeli uderzenie nie było mocne a Ty nie odczuwasz bóli brzucha czy nie masz krwawień to ja bym chyba poczekała do wizyty. Dziecko jest przeciez chronione przez Twoje powłoki brzuszne i wody płodowe.

Ja bym bardziej się martwiła gdyby dziecko przestało się ruszać. Jeżeli uderzenie nie było mocne a Ty nie odczuwasz bóli brzucha czy nie masz krwawień to ja bym chyba poczekała do wizyty. Dziecko jest przeciez chronione przez Twoje powłoki brzuszne i wody płodowe.
No właśnie nic mnie nie boli, ani nie mam żadnych krwawień.. Może obudziłam księżniczkę ze snu i dlatego tak daje czadu :D

reklama
Niespotykana wcześniej duża ruchliwość dziecka tez może być objawem tego, że dzieje się coś niedobrego. Pewnie nic się nie stało, ale każda zmiana w ruchach powinna być sprawdzona.

Do góry