reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uderzenie w brzuch w ciąży

Tak to natura wymyśliła, że płód jest dobrze izolowany w brzuchu, tak aby byle uderzenie mu nie zaszkodziło. Nie musisz się martwić. :)

reklama
Przesada z ta izba przyjęć. Nie ma szansy, żebyś zrobiła dziecku krzywdę bo sama uderzyłaś się ręką przypadkowo. Na izbę jedzie się z poważnymi przypadkami- krwawienie, przedwczesne skurcze, saczenie wód, ból brzucha, brak ruchów dziecka itd. Nie powinno się nadużywać szpitala, bo jadąc z każdym nieuzasadnionym niepokojem spowodujemy, że dziewczyny które na prawdę potrzebują pomocy nie otrzymają jej na czas.

Przesada z ta izba przyjęć. Nie ma szansy, żebyś zrobiła dziecku krzywdę bo sama uderzyłaś się ręką przypadkowo. Na izbę jedzie się z poważnymi przypadkami- krwawienie, przedwczesne skurcze, saczenie wód, ból brzucha, brak ruchów dziecka itd. Nie powinno się nadużywać szpitala, bo jadąc z każdym nieuzasadnionym niepokojem spowodujemy, że dziewczyny które na prawdę potrzebują pomocy nie otrzymają jej na czas.
Spokojnie, nie pojechałam na izbę :) tak jak pisałam wcześniej, nie jest to od początku łatwa ciąża, plus pierwsza dlatego jestem przewrazliwiona, zdaję sobie z tego sprawę. Napisałam tu aby się uspokoić i posłuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych osób. Jestem wdzięczna za odpowiedzi, które mnie uspokoiły :)

Zgadzam się, ja jednak poradziłam wizytę u lekarza, żeby się uspokoić. Zwykle usg. Absolutnie nie IP!
Jestem wdzięczna za każdą odpowiedź i sugestię, trochę czasu jeszcze przede mną , także każda rada na przyszłość jest dla mnie cenna.

Do góry