reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Udało sie :)

Witam. ☺
23 sierpnia byłam u ginekologa, z ostatniej miesiączki był to 6tydzien i 0 dni.
Lekarz nastraszył mnie niesamowicie tym ,że nie było widać serca, a powiedział, że powinno już być.
Zdziwiło mnie tylko ,że nie zrobił pomiarów pęcherzyka ,mimo że byłam u lekarza prywatnie.
Martwię się do tego stopnia, że tętno mi skarcze powyżej normy.
Jak myślicie, jest szansa aby się pojawiło serduszko ?

reklama
Witam. ☺
23 sierpnia byłam u ginekologa, z ostatniej miesiączki był to 6tydzien i 0 dni.
Lekarz nastraszył mnie niesamowicie tym ,że nie było widać serca, a powiedział, że powinno już być.
Zdziwiło mnie tylko ,że nie zrobił pomiarów pęcherzyka ,mimo że byłam u lekarza prywatnie.
Martwię się do tego stopnia, że tętno mi skarcze powyżej normy.
Jak myślicie, jest szansa aby się pojawiło serduszko ?
A nie lepiej iść do innego ginekologa?

Idę, lekarza mam dopiero innego 31. Dotego czasu jajko zniosę.
Rozumiem. Wiesz tak naprawdę na dwoje babka wróżyła. Mogła się przesunąć owulacja i po prostu ciąża młodsza, dlatego nie ma serduszka. A może niestety nie rozwija się prawidłowo. Niestety nikt Ci tu nie powie jak jest u Ciebie.

Przyrostów bety nie robiłaś?

Skoro aż tak bardzo się tym stresujesz to dla dobra swojego i dziecka umów się na wcześniejszą wizytę gdzie indziej. 6+0 to najprawdopodobniej po prostu było jeszcze za wcześnie na serduszko dlatego zaleca się pierwszą wizytę około 7 tygodnia (chyba że wcześniej się coś dzieje albo jest potrzeba przyjmowania jakiś leków), żeby później nie było wątpliwości czy coś widać czy nie.

reklama
u mnie zarodek pokazał się 6+5, jak pęcherzyk ciążowy miał 19mm 🤷‍♀️ także wydaje mi się, że niepotrzebnie cię nastraszył,, w 6+0, pęcherzyk ciążowy miał 15mm i lekarka jedynie powiedziała, że jest jeszcze czas i nie mam się stresować 😊

Do góry