reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

witam ponownie!:-)
wróciłyśmy od lekarza,na szczescie to nic poważnego,jakies przeziębienie,dostałyśmy baktrim i diphergan .
dominique własnie sie zastanawiam czy tez tak nie zrobic.o ile we wrzesniu ewka była w przedszkolu nawet 2 tygodnie to juz w listopadzie jak do tej pory 2 dni. u nas czesne to 150 zł/mc za pełną godzinówke wiec chyba poprostu przepiszę ewke na ten skrócony program .od 8 do 12 /12:30 i płaci sie cos koło 90 zł plus żarcie .
Ewa to nie fajnie,dobrze że Julcia chociaz wsuwa danio.
ewka je wszystko,od mleko po ser biały,topiony i żółty.
zdrówka dla wszystkich chorowitków,trzymajcie sie ciepło:-)

reklama
aga- dobrze, że nic poważnego. jak ewcia się czuje?

my też po wizycie u pediatry.
z dziewczynkami juz ok.
juli kaszel przeszedł. ola jeszcze trochę zasmarkana, ale też kszle coraz rzadziej.
do końca tygodnia mam jej zapodawać eurespal, cebion i euphorbium.

z olką tylko mam sie zgłosić na badania, aby przed wizytą w CZD mieć swieże wyniki (żeby przy padkiem po pół roku czekania na termin nie odesłali nas do domu z kwitkiem:dry:, jakoś wcale by mnie to nie zdziwiło- nic już mnie nie zdziwi, jeśli chodzi o naszą służbę zdrowia)

a dziewczyny, czy któraś z was robiła może testy alergiczne dzieciakom?

witam:-)

Ewa- mnie też nic nie zdziwi jeżeli chodzi o służbę zdrowia:no: my sie przymierzamy do testów ale cóś nam nie wychodzi:zawstydzona/y:dobrze że dziewczynki zdrowe:tak:
Aga- czy ja dobrze widze trzeci suwaczek czy jakis omam mam:-pjeżeli dobrze to gratuluje ... mogę zapytac czy bardzo Cie zaskoczyło czy miałaś jakieś chęci na trzecie dziecko??

u nas w przedszkolu frekwencja w normie
Ami tylko sie nasiliła alergia tak ze dzisiaj kaszląc puściła pawia...pusciła pawia ale nie cholery nie chciała zostac w domu bo dzis w przedszkolu tańce:-p wiec poszła...
obdzwoniłam wszystkich alergologów i na NFZ dopiero w przyszłym roku a prywatnie najbliżej za 2 tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jakaś paranoia :cool::wściekła/y:
a młodej śpik wisi , nie mówiąc już o kaszlu:no:

duzo zdróweczka dla dzieciaków:-)

witam!u nas choróbska szaleja, ewka ma straszny katar,a ańdzka wogóle cała zaziebiona:-:)-:)-(
kurde co jest najlepsze na katar z waszych doswiadczen,??????????? bo juz nie wiem co im moze pomóc.

witam:-)

Ewa- mnie też nic nie zdziwi jeżeli chodzi o służbę zdrowia:no: my sie przymierzamy do testów ale cóś nam nie wychodzi:zawstydzona/y:dobrze że dziewczynki zdrowe:tak:
Aga- czy ja dobrze widze trzeci suwaczek czy jakis omam mam:-pjeżeli dobrze to gratuluje ... mogę zapytac czy bardzo Cie zaskoczyło czy miałaś jakieś chęci na trzecie dziecko??
mada chęci to raczej nie miałam i przyznam że byłam w lekkim szoku ,ale jakiegos ogromnego stresu nie ma.:tak:
pracę i tak bym musiała zmieniac a tak siedzę na zwolnieniu i narazie mam spokój no i nie mam juz problemu co zrobic jak Ewa znowu zachoruje bo jestem w domu.
jedyny minus to to że ciąża jest zagrozona i muszę strasznie na siebie uwazac.praktycznie to powinnam lezec i sie wogóle nie ruszac.ginka chciała mnie do szpitala połozyc ale nie zgodziłam sie ze względu na Ewcie.
no wiec leze w domu o ile przy takim oszołomie można polezec.:tak:;-)

aga- u nas na katar (który niestety olka ma dośc często) pomaga euphorbium. przetestowaliśmy mnóstwo róznych specyfików i ten okazał sie najlepszy.

fajnie, że ewcia bedzie miec towarzystwo. fajna różnica wieku:tak:

My tez przy katarze Euphorbium uzywamy i zawsze pomaga, a poza tym nie wysusza sluzowki jak normalne krople :tak: i przy katarze alergicznym tez sie je stosuje :tak:

Aga, to trzymamy kciuki za Twoja mala fasolke :tak::-) No i nie przemeczaj sie kochana. Zdrowka dla dziewczynek! :tak:

Ewus, ja chce Sarze testy zrobic na wiosne, ale najpierw musze znalezc jakas alergolog nowa, bo ta stara juz nie pracuje tam gdzie pracowala :tak:
A jak tam w ogole sprawy zdrowotne Olenki?

Mada, z tymi terminami to masakra jakas :szok: Zeby nic nie bylo, nawet prywatnie, szok! Trzymam kciuki, zebys znalazla szybko jakiegos fajnego alergologa :tak: bo pewnie Ami meczy sie przez ten katar i kaszel :sorry:
A dajesz jej jakis Zyrtce czy cos?

Sara odpukac zdrowa (no bo do przedszkola nie chodzi od tygodnia :-p). Za to ja myslalam, ze sie przekrece, oslepne itd. :-p;-) Kilka dni temu klulo mnie oko, wieczorem mialam juz szparke z lejaca sie ropa!:szok: Rano nie moglam oka otworzyc, na szczescie mialam w domu masc z antybiotykiem do oczu, wiec posmarowalam i zaczelo przechodzic, wieczorem zaatakowalo mi drugie oko, ale odrazu potraktowalam mascia i wczoraj bylo juz niezle, chociaz oczy dalej mam lekko podpuchniete i zrezygnowalam z makijazu oczu na kilka dni (buuuu, czuje sie jak bez majtek i mam wrazenie ze wszyscy na mnie patrza :-p:-D:-p). Do tego gardlo mnie boli, wiec wcinam Gripex, witaminki i pije herbatke z miodkiem :-) Na szczescie bez goraczki i ogolnie nie jest zle, wiec do pracy chodze normalnie.

kiedys tez uzywałam euphorbium ale nie pamietam jak działało.musze skoczyc do apteki i zobaczyc bo normalnie ten katar to masakra,do tego spływa na dól i robi sie jakis paskudny kaszel.ewka siedzi cały czas w domu i nic jej nie przechodzi:no::no::no::-(

reklama
Do góry