reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Silunia - smoka powinno sie wymienić około co 3 msc. ale sama zobaczysz jak będzie w praktyce, zależy jak często i jak bardzo Stefanek będzie go używał, u nas było tak że jeden przetrwał 5 msc, a dwa tylko po dwa tygodnie.

reklama
Siluniu, co do potowek to juz Dominique podala Ci sposoby :tak: U nas tez dzialaly jak Sarak byla malutka :tak:
A co do smoka to Sara niektore miala np. miesiac, a niektore ma juz np. 5 miesiecy i sa ok :tak::-);-)Bo u nas niestety dalej smoczek musi byc do snu :sorry2::baffled:

Dominique, oj chcialabym, zeby Sara sama chciala, zeby jej krople aplikowac :-) ;-)Znowu musialam jej wczoraj podac jak juz zasnela, bo slyszalam jak sie meczyla bidula :sorry2:

A tak z innej beczki to daje ktoras dziecku Multi Sanostol? Mnie sie Cebion Multi skonczyl i pani farmaceutka doradzila mi Multi Sanostol :tak: I sie zastanawiam czy to dobry wybor. Sarze nie za bardzo smakuje (bo to sie 2 razy dziennie po 5 ml podaje), no ale jakos to je.

silunia to zależy jaki smoczek:
kauczukowy - co miesiąc
silikonowy - nawet pół roku przetrzyma, trzeba tylko uważać na przegryziony, ale to na razie Stefkowi nie grozi
oczywiście oba rodzaje trzeba często dezynfekować:tak:
zauważyłam, że odkąd "zapomniałam" dawać Alce witaminy, tfu tfu nawet kataru nie było..... albo ta kuracja esberitoxem poskutkowała, w końcu z pół roku na czczo alkohol piła:-p(pod kontrolą lekarza;-))

Bedytka, usmialam sie z tego alkoholu :laugh2::-D:laugh2: To teraz juz wiem dlaczego Alutka taka grzeczna jest :-p;-):-D:laugh2:

A ja zauwazylam, ze odkad daje Sarze ten Multi Sanostol apetyt ma ogromny i nawet kawalki jarzyn jej nie straszne :tak::-):tak:

Bedytka, usmialam sie z tego alkoholu :laugh2::-D:laugh2: To teraz juz wiem dlaczego Alutka taka grzeczna jest :-p;-):-D:laugh2:

A ja zauwazylam, ze odkad daje Sarze ten Multi Sanostol apetyt ma ogromny i nawet kawalki jarzyn jej nie straszne :tak::-):tak:
chyba mi się dziecko uzależniło, bo co jakiś czas bierze te krople, łyżeczkę do ręki i każe sobie podać;-)

niestety przyszło mi odświezyć watek:-(
mała ma opryszczkę...całe oko i nos zawalony ropom i krwią, wyglada to strasznie:no:
mam smarowac fioletem na przemian z nestatyna (łatwo powiedzieć) do tego antybiotyk w tabletkach , masakra z połykaniem a skruszyc nie wolno
juz przeżyje to ze bedzie wygladac jak z podbitym okiem ale połykanie antybiotyku mnie przeraża...

mada- :-:)-:)-( oby ami szybko wydobrzała...

siluniu- my smoki silikonowe wymienialiśmy gdzieś co pół roku...

a macie jakieś sprawdzone krople na katar??
bo julka już od ponad tygodnia zakatarzona chodzi:no: aplikowałam jej nasivin, ale poprawy nie widać... mało tego- coś ją też kaszel zaczyna męczyć:-( żeby mi się tylko przed samym wyjazdem nie rozłożyła:szok:

Ewa- przeleć sie do lekarza, lepiej dziadostwo zdusic w zarodku niż żeby na wyjezdzie Julka sie rozchorowała...ja z Nasivinu jestem zadowolona wiec nie doradze...

reklama
Do góry